USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Реклама додатково поповнить бюджет Луцька на 1,2 мільйона

26 Червня 2017 19:00
Скасування 35% знижки на розміщення реклами у Луцьку може додатково поповнити бюджет на 1,2 мільйона гривень. Натомість рекламодавці стверджують, що це може призвести до того, що підприємці не платитимуть рекламістам та виникатимуть заборгованості перед міським бюджетом.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 26 червня.

У рамках минулого засідання комісії депутатам пропонували підтримати проект рішення, що скасовує рішення виконкому про 35% знижку на розміщення реклами у Луцьку. Завдяки цьому рішенню планують додатково отримати 1,2 мільйона гривень у міський бюджет.

Цього разу голова Асоціації рекламістів Волині Сергій Ковальчук зазначив, що раніше під час зустрічей з керівництвом КП «Луцькреклама» шукали конструктиву, аби вигідно було і власникам біг-бордів, і міському бюджету. На його думку, після ухвалення рішення депутатами міськради розпочнеться демонтаж конструкцій в невигідних місцях, виникатиме заборгованість рекламістів перед КП «Луцькреклама» і міський бюджет, відповідно, недоотримає кошти.

Зі слів Ковальчука, насправді у місті ціна розміщення реклами становить від 1,5 до 2 тисяч гривень за конструкцію, а договори з фірмами укладені до кінця року, тому, мовляв, рекламодавців будуть змушені подавати до суду щодо скасування рішення міськради – після підняття тарифів вони не зможуть співпрацювати з підприємцями. Отже, на його думку, про скасування знижки на розміщення реклами можна було б говорити з нового року. Він запевнив, що розпочнуться проблеми, адже після зміни тарифів рекламодавці змушені будуть змінювати ціни для підприємців, а ті припинять платити.

Його позицію підтримував співвласник компанії «Брендборд» Павло Цапюк, який стверджував, що ціна на розміщення реклами у Луцьку насправді зараз відповідає рівню таких міст, як Хмельницький, Тернопіль та Рівне. Фактична вартість розміщення реклами становить, з його слів, 1500-1700 гривень.

Голова комісії Борис Смаль зазначив, що під час минулого засідання заслухали керівника КП «Луцькреклама», який мав не таку версію розвитку подій і більш оптимістично дивився на скасування знижки на розміщення реклами. Він наголосив, що депутати дбають про наповнення бюджету міста і було б неправильно недотримувати кошти у бюджет, зменшуючи витрати комерційних структур. Він зауважив, що коли хтось відмовиться від послуг з розміщення реклами, на його місце прийдуть інші, тож бюджет не повинен недотримувати коштів.

У підсумку, члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бім Показати IP 26 Червня 2017 20:39
Особливо "Гламур" на Л.Українки який є прикрасою нашого європейського міста
Бізнесмен Показати IP 26 Червня 2017 21:44
Рекламодавці піднімуть ціни і проживуть, а от бізнес особливо місцевий буде плакати і проклинати тих кому вони довіряли і кого вибирали... для них бути поміченими на ринку може тільки снитись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus