USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Грушевського відремонтують низку дворів

21 Липня 2017 09:31
Мешканці кількох будинків на проспекті Грушевского разом із представниками Луцької міської ради вирішували, яким має бути їхній оновлений двір.

Збори мешканців із прибудинкової території на Грушевського №№7,9,9а і № 16 відбулися 20-го липня о 18:00.

Лучани, зокрема, нарікають, що будинки їхні звели у 60-х роках. Відтоді і донині жодного ремонту прибудинкових територій тут не робили, хоча звернень в міську раду надсилали десятками й оббивали пороги.

За десятки років ці прибудинкові території перетворилися на «атракціон», де яма на ямі.

Зі слів мешканців, коли йде дощ, або на вулиці ожеледиця, складно ходити, аби не травмуватися.
Так, начальник департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась представив план капітального ремонту прибудинкових територій та додав, що роботи розпочнуться вже з понеділка.
Спілкуючись з мешканцями, радник Луцького міського голови, депутат та голова фракції «УКРОП» в міськраді Ігор Поліщук запропонував мешканцям озвучувати свої побажання та бачення реалізації проекту, аби це подобалося всім й надійно слугувало на роки.

Присутні, тим часом, почали дискутувати: одні хотіли вужчу дорогу, а інші ширшу, аби машини могли безперешкодно проїжджати, аби була можливість їх паркувати, не заїжджаючи на бордюри. Так, дійшли згоди на те, аби зробити два кармани для зупинки авто: один на 8,5 метра, інший на 6 метрів, де можна буде паркувати понад 30 машин.

Дорогу розширять до 6 метрів, для цього знімуть низку дерев, які ростуть обабіч.

Також аварійні дерева підріжуть.
Бордюр же планують встановити біля пішохідних доріжок у висоту 18 сантиметрів, аби позашляховики не могли на них виїжджати для паркування.

Також мешканці просили встановити у дворах шлагбаум, аби обмежити рух автівок, втім, Ігор Поліщук зауважив, що це не можна реалізовувати, бо має бути вільний доступ для комунальних служб, пожежної та карети швидкої.

Окрім того, на всіх прибудинкових територіях буде нове вуличне освітлення.

Згідно з проектом, лавки мають стояти біля кожного під’їзду. Втім, як виявилося, що в проекті це не передбачено біля 16-го будинку. Мешканці попросили Ігоря Поліщука встановити й біля їхнього будинку, бо не хочуть відчувати себе обділеними.

На це Юрій Крась відповів, що коштів не передбачено, однак радник Луцького міського голови Ігор Поліщук заспокоїв людей та дав завдання головному комунальнику встановити лавки й тут. Щодо коштів, з його слів, він виділить їх зі свого депутатського фонду.

Ще одним дискусійним питанням стало встановлення дитячого майданчику.

У проекті встановлення майданчика передбачене на прибудинковій території на проспекті Грушевського №№7,9,9а. Спочатку мешканці не могли визначитися, де має бути його місце, однак більшість погодила встановлення на місці попереднього. Однак, пропозиція не дуже сподобалася жителям будинку, що знаходиться за адресою Грушевського, 16, оскільки їхній будинок стоїть трохи подалі. Одні запевняли, що варто бути дружнішими й ходити на сусідній дитмайданчик, а інші - що це не зовсім справедливо стосовно них.

Тому Ігор Поліщук запропонував таке вирішення питання: на великій прибудинковій території встановлять запланований дитмайданчик. Окрім того, на сусідній прибудинковій території - буде новий менший майданчик для дітей.

Тим часом, в дворі, де буде великий дитячий майданчик прокладуть алеї з бруківки. Зі свого боку мешканці пообіцяли облагородити іншу частину території зеленими насадженнями.

Насамкінець, люди подякували, що нарешті вперше за десятки років про них згадали й пообіцяли, що будуть берегти нові лавки, ліхтарі та майно дитмайданчика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мешканець Показати IP 21 Липня 2017 11:20
Комуністично налаштовані бабусі, вже другий день сперечаються, кого вони будуть пускати на дитячий майданчик, а кого ні. Вчора став свідком такої історії, підходить комуністично - налштована жіночка до одного із помічників, і каже "А вот с этого дома, со второго этажа, молодой человек паркует свой автомобиль под нашим домом, и через это наш дом уже начал трещать и проседать". ВТФ, що це Я почув "трещать и проседать"???? Будинок????? від 1500 кг, розбитих на 2 осі автомобіля???? Де логіка, де здоровий глузд???? Скільки ще, в оцих комуністичних бабусь буде в крові текти оце комуністичне жлобство????? "Ваш внук не с нашего дома, нечего ему здесь играться", "ты здесь свой автомобиль не паркуй под нашими окнами", та шо вам станеться від припаркованого немешканцем вашого будинку автомобіля під вашими вікнами? ВІн що, радіацію випромінює???? І що саме хуже, що на фото видно, що 90 % учасників зборів були саме комуністично налаштовані бабусі......
Лучанин до Мешканець Показати IP 21 Липня 2017 18:15
А навіщо фоткати і виставляти фото з надписом на будинку:"Ліна я тебе люблю"??? Яким чином ця фотка стосується ремонту прибудинкової території???
Коля Показати IP 21 Липня 2017 11:58
На прМолоді зайдіть у двори-жах
Володимир Показати IP 21 Липня 2017 12:39
Чому ОСББ майють ремонтувати за свої кошти власні двори? А решта на халяву за державні (податки тих самих жителів будинків які входять до складу ОСББ). Краще відремонтуйте дитячу інфекційну лікарню.
Лучанка Показати IP 25 Липня 2017 11:46
Уже вівторок, а ремонтних робіт не розпочато ще! Цей двір і будинки як прокляті, то кришу мали робити, привезли все і забрали, в них змінилися плани, так само і з дорогою буде!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus