USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Ремонт мосту, дороги та підтримка спортклубу: на Любешівщині реалізовуватимуть нові проекти

16 Квітня 2018 16:46
Підтримка спортивного клубу для любешівських дітей, фінансова допомога у ремонті мосту між селами Березичі та Нові Березичі, сприяння у заміні огорожі сільського кладовища у Щитині, ремонту дороги Щитинь-Черче – ці питання стали предметом спілкування активних жителів Любешівщини та представників політичної партії УКРОП.

У спортивно-оздоровчому клубі «Скіф», засновником і натхненником якого є депутат обласної ради від партії УКРОП Микола Бущук, діють дитячі секції із вільної боротьби і боксу. Для Микола Бущука ця справа – не для збагачення, таким чином він інвестує свої кошти в здоров’я молоді Любешова, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«Лише три місяці тому любешівські діти отримали змогу відвідувати секцію вільної боротьби, а уже здобули призові місця в обласних змаганнях, – розповів депутат. – Для занять знайшли талановитого тренера Мгера Маргаряна. Хочеться, щоб діти фізично розвивалися і впевнено досягали спортивних успіхів».

Але для того, аби заняття насправді були ефективними, необхідне спортивне обладнання. Тому тренер ініціював підготовку відповідного проекту, що реалізовуватиметься за фінансовою участю Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та батьків.

«Зараз діти займаються на пристосованих для цього спортивних матах, що не зовсім придатні для подібних тренувань, – стверджує Мгер Маргарян. – У секції – 32 дитини. Щоб вони мали змогу краще займатися і перемагати, їм потрібні новий борцівський килим, манекени, гімнастичні м’ячі».

Ще укропівці зустрілися із ініціативною групою села Березичі. Місцеві прагнуть залучити кошти Фонду Ігоря Палиці для ремонту мосту над річкою Стохід, яка з’єднує села Березичі і Нові Березичі.

«Важлива справа для двох сіл, бо це своєрідна з’єднувальна артерія для них, – розповідає депутат Любешівської ОТГ від УКРОПу , директор школи села Березичі Василь Капець. – Інакше потрібно долати велике коло, аби дістатися до іншого села. Багато жителів мають земельні наділи з іншої сторони. По мосту їздить гужовий транспорт (підводи), автомобілісти перетинають його з острахом, бо це насправді небезпечно. Міст дерев’яний, увесь розхитаний, у дірках. Тому заручився підтримкою сільського голови і підготував проект для співфінансування із Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Завдяки спільній участі громади,сільського бюджету і Фонду міст вдасться відремонтувати і ним зможе їздити транспорт, зокрема шкільний автобус.

Укропівці того ж дня на запрошення місцевих жителів відвідали Щитинську сільську раду. У будинку культури зібралися активісти села, аби донести до голови любешівського УКРОПу Миколи Никончука, представника обласної парторганізації УКРОПу Олександра Мельничука проблеми громади, які потребують фінансової підтримки від Фонду.

«У Щитині потребує заміни огорожа на кладовищі, а ще геть зруйнувалася дорожнє покриття між селами Щитинь і Черче, - зазначив Щитинський сільський голова Василь Салівончик. – Дорога настільки аварійна, що були випадки, коли на ній застрягали автобуси».

Ініціативна група щитинців заручилася підтримкою односельчан і підготувала проект, щоб у співфінансуванні із Фондом Ігоря Палиці здійснити задумане. Під час зборів громади домовилися, що з кожної хати будуть долучатися до ремонтних робіт люди.

«Коли громада активна і хоче розвиватися, то тоді є підтримка, у тому числі фінансова, – стверджує депутат обласної ради від УКРОПу Микола Бущук. – Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» у співфінансуванні реалізовує чимало проектів, орієнтованих на розвиток населених пунктів, спортивних здібностей дітей і молоді. Але потрібно проявляти ініціативу і впевнено йти до задуманого».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наташа Показати IP 21 Квітня 2018 17:13
Цікаво, за яку політичну силу цього разу змусить людей проголосувати міст?https://www.volynnews.com/news/archive/na_vyborakh_zamist_lyudey_holosuye/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus