USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Дерев'яна школа на Волині отримала нове життя

12 Січня 2016 19:00
Завершується ремонт школи у селі Гута Боровенська Камінь-Каширського району – реконструкція фасаду та утеплення приміщення. Ремонтні роботи у школі, якій, зі слів місцевих мешканців, уже понад 70 років, відбуваються за підтримки Фонду Ігоря Палиці.

Будівля школи одноповерхова, із пічним опаленням, класні кімнати невеличкі, досить теплі, але тут давно вже сподівалися на економію тепла і на естетику. І ось – мрія здійснилася. Завдяки поблажливій зимовій погоді бригада працює максимально, щоб якнайшвидше завершити роботи у школі, де, до слова, навчається 180 учнів.

Мама учнів школи, місцева жителька Людмила Балик розповідає, що в селі ніхто не пам’ятає, коли була побудована школа, навіть її батьки. З іі слів, будівлі понад 70 років, це дерев’яна споруда, яка вже почала гнити. Отож ремонт став неабиякою подією для селян.

У цих перетвореннях велика заслуга новобраного сільського голови Гути Боровенської Наталії Кобець, колишнього заступника директора із виховної роботи цієї школи. Наталю як кандидата запропонувала партія «УКРОП», і селяни повірили.

«Школа – це було болюче питання, яке завдяки Фонду Ігоря Палиці вже вирішилось», - наголошує Наталія Кобець.

Школа у Гуті, можна сказати, не тримається купи: актовою залою служить клуб, що його ніяк не вдається прогріти, майстернею і спортзалом – ще дві сусідні хатинки. Їдальня розміщується за кількасот метрів у дитячому садку. Тому селяни розробили проект на добудову.

На місці сільської бібліотеки планують звести усе необхідне, адже є для кого працювати.

«Ми зробили проект на будівництво спортзалу і шкільної їдальні. Це на майбутнє, але проект уже є», - розповідає директор школи Віктор Кузьмич. Та додає, що вихованці школи успішно складають іспити, ЗНО, і навчаються в хороших вищих навчальних закладах по всій Україні.

Найважче – зрушити з місця, вважають селяни Гути-Боровинської. Відтепер робота закипить, адже планів вистачає. Найбільша перемога – те, що збагнули, що максимального результату можна досягнути у гурті – тільки разом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Тарас Чурило Показати IP 12 Січня 2016 22:39
І замітьте, гроші не з обласного бюджету виділяються, це кошти фонду
Ірина Таран Показати IP 12 Січня 2016 22:39
Палиця не обіцяє, а просто робить
Ая Показати IP 13 Січня 2016 06:39
Шокований коли побачив покривлю даху школи. Там на 180 дітей до того є ще вчителі.... і ніхто не думає про те, що ті всі хто перебуває під шифровим дахом наражений на отруєня. Щифер вже давно заборонено вживати як буд матеріал, а ту дітей трують. Жах, Жах, Жах!!! Залучую копію статт'ї про шкідливість шиферу. Більше матеріалу на цю тему знайдете на інтернет сторінках. Що входить до складу шиферу? Компоненти шиферу досить прості і доступні для досліджень. Це: •цемент, •вода, •азбестове волокно. Як раз про безпеку азбесту для людини і заходить розмова при обговоренні екологічності шиферу. Однак, до групи азбестів відносяться два його різновиди: •амфібол-азбест •хризотил-азбест. Шкоду для здоров’я може представляти лише амфібол-азбест, який використовується для виробництва шиферу в європейських країнах. Амфібол-азбест розчиняється в лужному середовищі, а стійкий до дії кислот. Вивчивши вплив амфібол-азбесту на людину, шифер з даного матеріалу віднесли до переліку заборонених до використання.
ВВВ до Ая Показати IP 13 Січня 2016 09:30
І я шокований, коли побачив пінопласт на стінах дерев'яної школи. Це прискорить руйнування стін і збільшить наявність мікроорганізмів (грибків, плісняви) в дереві.
111 до ВВВ Показати IP 13 Січня 2016 12:20
+ 100%, я це все разом може горіти!!!!!
567 Показати IP 13 Січня 2016 10:32
Чим ми тішимось....нашою убогістю? Подивіться на школи в "диктаторській" Білорусі. Немає у нас держави. Про дітей згадують тоді , коли потрібно призиватись до війська.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus