USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ремонт траси Ковель-Ягодин: треба 970 тисяч тонн ґрунту і мільярди гривень

1 Січня 2022 19:50
Траса М-07 Ковель-Ягодин має стати дорогою першої технічної категорії з чотирма смугами. Цього року чотири смуги облаштували на 3-кілометровому відрізку.

Про це йшлося під час пресконференції щодо підсумків роботи Служби автомобільних доріг у Волинській області за 2021 рік.

Начальник Служби Анатолій Посполітак розповів, що у 2021 році вдалося відремонтувати 3 кілометри траси М-07 у параметрах І категорії на ділянці між селами Довгоноси та Старі Кошари. Роботи з відновлення дорожнього одягу завершені, повністю реконструкцію цього об’єкта планують завершити у 2022 році.

«Ми її останній раз робили в 2010 році, коли йшла підготовка до Євро-2012. Сьогодні стоїть завдання зробити цю дорогу від Ковеля до Ягодина першої категорії, по дві смуги у кожен бік. Цього року ми зробили один об’єкт, оголошені тендери ще на два. Рухаємось маленькими кроками по 3-4 кілометри. Наступного року в січні-лютому будемо коригувати проектну документацію, щоб мати можливість перевести дорогу в першу технічну категорію», – зазначає дорожник.

Також уже оголошений тендер на ремонт ділянки М-07 від Любомля до Ягодина, протяжністю 18,7 кілометра.

«Її ремонтували в 2002-2005 роках, але ремонт не завершили, не облаштували всі шари асфальтобетону. Зараз оголосили тендер на цю ділянку. Щоб зробити там чотири смуги на цих 18,7 кілометра вартість робіт 1,12 мільярда гривень», – додає Анатолій Посполітак.

Також в місці перехрещення з дорогою Т 03-02 (біля Любомля) в бік Ягодина і Ковеля мають бути облаштовані місця розвороту – так звані «підкови».

До слова, начальник Служби автомобільних доріг зазначив, що для того, аби перевести цю дорогу в першу категорію потрібно відсипати узбіччя. Для цього треба ґрунт, але часто його доводиться купувати, бо контролюючі природоохоронні органи не дозволяють його набирати неподалік від місць виконання робіт.

«Будуємо дороги ж для всіх, а нам не вистачає ґрунту щоб відсипати узбіччя, мусимо купувати, що здорожчує роботи. Щоб перевести М-07 в першу категорію нам треба 970 тисяч тонн ґрунту, а де його взяти? Це часом сповільнює роботи, бо природоохоронні служби пильнують, можуть накладати штрафи, але ж дорога для всіх будується», – нарікає він.

Дорога М-07 є однією із найважливіших транспортних артерій Волинської області. Цей автошлях суміщається з транспортним коридором Балтійське море – Чорне море, є частиною міжнародної автомагістралі Е373 і забезпечує рух транзитного транспорту на міжнародний пункт пропуску «Ягодин» (Україна) – «Дорогуськ» (Республіка Польща).

У межах Волині пролягає 158,4 кілометра цієї дороги, з яких протяжність напрямку Ковель – Ягодин – 62 кілометри. Цю ділянку з найвищою інтенсивністю руху планують у найближчі роки довести до параметрів І категорії і забезпечити курсування транспорту двома проїздами, кожен з яких матиме дві смуги руху в одному напрямку. Нині вже 35 кілометрів автошляху М-07 доведено до І категорії.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Українець Показати IP 1 Січня 2022 22:55
То що до весни варшавка розлізеться мовчать
ПІСОК Показати IP 1 Січня 2022 23:09
ЗЛОДЮГИ РОСТРІЛЯТИ
Олесь Показати IP 2 Січня 2022 22:16
Скільки себе памятаю скільки її і будують . Це ж скільки шарів золотого асфальту там накладено різними влвдами які в нас були . А за ковель до киева страшно й думати аж чотири полоси . Ото да.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus