USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Репресії зумовили хаос у турецькій армії, - The Economist

6 Жовтня 2016 20:13
Репресії зумовили хаос у другій за величиною армії НАТО – турецькій – у час, коли вона мала б воювати в Сирії пліч-о-пліч із місцевими повстанцями проти «Ісламської держави» та курдських ополченців.

Про це пише Тиждень.UA з посиланням на британський тижневик The Economist.

Видання нагадує, що звільнили або заарештували близько 5 тисяч турецьких військових, у тому числі майже половину адміралів та генералів, військово-повітряні сили втратили щонайменше 265 пілотів.

Згідно з оцінками експертів, підготовка нових кадрів на зміну звільненим може тривати до 10 років, а Міністерство оборони заявило, що впорається за три.

«Оскільки турецький президент Реджеп Таїп Ердоган постарався представити переворот як діло рук невеличкої групки змовників, репутація армії постраждала мінімально, попри те, що безладне насильство, яке забрало 270 життів, тривало цілу ніч. Проведене в серпні опитування показало, що 66 відсотків турків усе ще довіряють Збройним силам (на початку цього року таких було 78 відсотків)», - повідомляє тижневик.

Оглядач Хасан Селім Езертем з Анкари говорить, що військові, на чиїх очах ґюленісти діставали підвищення по службі, сподіваються, що чистки зроблять армію прозорішою. «Але відчувається й страх», — додає він.

Як зазначається, багатьом відправленим у відставку генералам заміну вже знайшли, а успішна операція в Сирії відновила віру в армію.

Нагадаємо, після невдалої спроби військового перевороту арештували або звільнили тисячі людей, а президент ввів надзвичайний стан.

Як вважають експерти, надзвичайний стан дає можливість президенту Ердогану радикально розширити свої повноваження на три місяці.

Також Ердоган заявив, що готовий схвалити відновлення у Туреччині смертної кари для зрадників у разі прийняття відповідного рішення турецьким парламентом та закликав президента США Барака Обаму або депортувати зі США Фетхуллаха Гюлена, або видати його Туреччині, адже саме Гюллена підозрюють в організації заколоту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
на вас не схоже Показати IP 6 Жовтня 2016 20:22
Чого то ви таку серйозну статтю розмістили аж з The Economist. :)
АС Показати IP 7 Жовтня 2016 10:41
Турція зникне з карти світу США підтримають курдів і ті зроблять свою країну,на Укаїні спокон віку д*рнів турками називали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus