USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Рейтинг країн, найбільш стійких до коронавірусу

28 Квітня 2021 10:06
Видання Bloomberg опублікував рейтинг найбільш стійких до коронавірусу країн Covid Resilience Ranking, який очолив Сінгапур.

Рейтинг визначив найбільш безпечні і найбільш небезпечні щодо загрози зараження коронавірусом в період пандемії, пише Forbes.

Рейтинг складався, зважаючи на такі параметри:

- індекс заражуваності,

- смертність від COVID-19,

- кількість тестів і відсоток виявлення коронавірусу,

- масштаби вакцинації,

- надійність карантинних заходів тощо.

Bloomberg окремо відзначив зусилля Сінгапуру з вакцинації і стримування поширення коронавірусу, адже рівень передачі інфекції всередині країни знизився майже до нуля. Місто-держава уникає нових карантинів і багато в чому повернулося до звичайного життя. У Сінгапурі зроблено достатньо щеплень, щоб забезпечити імунізацію п'ятої частини населення.

Новий рейтинг демонструє, що одної вакцинації недостатньо для стримування пандемії. Так, у Франції та Чилі, наприклад, вистачає препаратів, але вони зіткнулися з мутаціями вірусу з бідніших країн, які розвиваються.

Найбільш безпечні і стійкі країни до коронавірусу:

Сінгапур,

Нова Зеландія,

Австралія,

Ізраїль,

Тайвань,

Південна Корея,

Японія,

Об'єднані Арабські Емірати,

Фінляндія,

Гонконг.

Друга десятка виглядає так: В'єтнам, Китай, Таїланд, Данія, Норвегія, Саудівська Аравія, США, Велика Британія, Канада, Малайзія.

Австралія, Південна Корея, Росія і Данія не змінили своє становище в рейтингу відносно березня. Росія опинилася на рівні Швейцарії, Португалії та Іспанії по стійкості до коронавірусу. Причому Португалія піднялася в рейтингу на 13 рядків (найрізкіший зліт), Іспанія – на 10.

Сім рядків додала Великобританія, яка поступово пом'якшує карантин, але обмежує в'їзд з-за кордону, в тому числі з Індії, щоб не завезти нові штами.

США піднялися на 17-е місце завдяки вакцинації і зниженню кількості смертей.

В яких країнах найгірша ситуація через коронавірус:

Бразилія,

Польща,

Аргентина,

Колумбія,

Іран,

Мексика.

Зауважимо, обсяг щеплень в Польщі достатній для імунізації 13% населення, але країна все одно зіткнулася зі сплеском заражень.

У Бразилії – інший штам коронавірусу, який поширився і в інші країни Латинської Америки. Мексика, навпаки, змогла піднятися з дна рейтингу за рахунок покращення тестування.

Зазначається, що поступово "знижується" в цьому рейтингу Індія, де щодня протягом останніх тижнів від коронавірусу помирають тисячі людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus