USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Рейтинг найкращих міст світу очолив Нью-Йорк

11 Травня 2011 11:11
У рейтингу 40 найкращих міст світу від консалтингової компанії Knight Frank перше місце посів Нью-Йорк, другим став Лондон, на третьому місці Париж, на четвертому – Токіо, на п'ятому – Брюссель.
У складанні рейтингу міст, який готується щорічно з 2008 року, враховувалися показники політичного впливу, економічної активності, якості життя і рівня їх культурного значення, - пише ТСН.
Як наголошується в передмові до доповіді, найбільше значення для підсумкового показника мало «надання інвестиційних можливостей та їх вплив на світових бізнес-лідерів та політичну еліту».
За якістю життя передові позиції традиційно займають австралійський Сідней і швейцарський Цюріх. Підріс рейтинг Лондона – наприклад, турбота влади про транспортну інфраструктуру очевидна багатьом мандрівникам після прибуття в місто залізничним або авіаційним транспортом.
У майбутньому рейтинг продовжать очолювати Нью-Йорк і Лондон, стверджують експерти. На їх думку, ще близько 10 років будуть вони будуть конкурувати за перше місце в рейтингу. А ось рейтинг решти міст зазнає серйозних змін.
Усталені азіатські центри ділової активності, такі як Сінгапур, Гонконг і Токіо, можуть поступитися в рейтингу свої місця Пекіну та особливо Шанхаю. Ще помітніше впадуть рейтингу Женеви, Цюріха, Вашингтона і Сан-Франциско, а Ванкувер зовсім випаде з першої двадцятки.
Перевазі західних міст кидають виклик розвиваючі центри ділової активності в Бразилії, Росії, Індії та Китаї, вважає автор дослідження Лайам Бейлі.
Найбільш перспективними містами стануть Мумбаї (Бомбей), Москва, яка в рейтингу посідає 21-шу сходинку, і Сан-Паулу. Протягом наступних десяти років кожен з них підніметься на 6-8 позицій.
Як випливає з відповідної таблиці, в 2020 році індійський діловий центр займе 7-е місце, столиця Росії – 10-е, а бразильський мегаполіс – 12-у позицію.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus