USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Рейтинг найзахищеніших від викрадення автівок

25 Серпня 2008 15:39
Британці склали рейтинг автомобілів за рівнем захисту від викрадення. Про це 25 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Номінантів нагороди British Insurance Car Security Awards (BICSA) оприлюднив портал RAMBLER. Причому рейтинг складений не за відсутністю інтересу до моделей, а за рівнем захисту від угона. Автівки поділені по категоріях, у яких визначені кращі моделі.
Не секрет, що в абсолютному заліку повинні перемогти найдорожчі іномарки, адже в їхні протиугонні системи вкладаються величезні кошти, вони залучають супутники і систему глобального позиціонування, а також миттєве повідомлення правоохоронців про викрадення.
Водночас слід зауважити, що думка автовикрадачів із пострадянського простору може не співпадати з точкою зору їх британських колег. І те, що не до снаги британським «джентльменам удачі», наші кримінальні «кулібіни» вскриють за одну мить.
Клас міських автомобілів, ніжно наззваний британцями Supermini. Тут лідирують Skoda Fabia Elegance, Volkswagen Polo SE і визнаний «найнеугоннішим» Citroen C3 Exclusive.
Наступний сегмент – маленькі сімейні автівки. Audi A3 і Ford Focus не зуміли наздогнати ще одного Citroen – C4 Exclusive.
У категорії звичайних сімейних машин домінує ще один «француз», але цього разу Peugeot 407 Executive. «Призові» місця також посіли Citroen C5 Exclusive і Volkswagen Jetta.
У класі маленьких, але шикарних авто переможцем виявився Lexus IS. На п’яти лідеру наступають Jaguar X Type і BMW 3 Series.
Компактні мінівени, в принципі, викрадають нечасто. Тому і розмістили творці рейтинга на перше місце Mazda5, а на друге цілу когорту машин. У тому числі – Ford Focus C-MAX і Volkswagen Touran Sport.
Великий мультивен взагалі в рейтингу тільки один: Renault Espace.
Лідери за рівнем захисту від викрадення з родстерів і кабриолетів – це Volvo C70, який посів перше місце, і Mazda MX-5, а також Saab 9-3 Convertible.
В одному із найпривабливіших класів, до якого входять спортивні машини, хот-хетчі та суперкари, лідирує Peugeot 407 Coupe. І справа тут напевне не лише в чудових протиугонних системах. Далі йде Citroen C4 VTS . А на третьому місці знову зібралося багато автомобілів, у тому числі – Porsche 911 Carrera і Mazda RX-8.
Серед кроссоверів, вважають автори рейтингу, найважче викрасти Nissan X-Trail. Друге і третє місця – за Subaru Forester і Toyota RAV4 відповідно.
Серед великих позашляховиків першість утримує Volkswagen Touareg. Далі, без розподілу місць, Toyota Land Cruiser, Nissan Murano, Porsche Cayenne і  багато інших.
У категорії середніх за розміром люксових автівок нема рівних Audi A6. Поруч – Lexus GS і Jaguar S Type.
Серед автомобілів представницького класу найзахищеніший – Mercedes-Benz S-Class. Тут Audi лише на другій сходинці зі своєю A8. На третьому місці – Volkswagen Phaeton.
Остання категорія: автівки, які найважче викрасти (в Британії). На першому місці Audi UK, на другому – Mazda UK. Далі на третьому – Volvo Car UK, Volkswagen UK, Toyota (GB) PLC, Lexus (GB) Ltd, Nissan Motor (GB) Ltd.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus