USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Режим тиші: бойовики відкрили вогонь уже через 25 хвилин

24 Грудня 2016 12:08
Розпочинаючи з 00.00 24 грудня 2016 року по всій лінії розмежування у зоні проведення АТО було запроваджено режим тиші. Та вже через 25 хвилин після опівночі бойовики розпочали провокаційний вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях в районі Жовтого, що на Луганському напрямку. Про це інформує прес-центр штабу АТО.

Українські військові на провокації не відповідали.

«Із тих самих видів озброєння з 6.54 до 7.10, а пізніше з 9.30 до 9.45 – по Мар’їнці. Широкине обстрілювали з 9.54 до 10.10. Українські військові на провокації не відповідали. О 10.25-10.35 - обстріл Новотроїцького зі стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.



Станом на ранок 24 грудня українська сторона СЦКК підтверджує запровадження всеосяжного, стійкого, безстрокового припинення вогню, починаючи з 00.00 24 грудня 2016 року.



Як повідомили УНН у прес-службі Луганської облдержадміністрації, по позиціях сил АТО поблизу села Новозванівка Попаснянського району бойовики чотири рази застосовували 152-міліметрові САУ, 120-міліметрові міномети та гранатомети різних типів.

"А у напрямку села Болотяне Станично-Луганського району російсько-терористичні війська били з реактивних систем залпового вогню “Град”. У напрямку селища Станиця Луганська відкривався вогонь зі стрілецької зброї", - додали в ОДА.

У той же час, за даними облдержадміністрації, з 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів ворог чотири рази вів обстріл по укріпленнях українських військовослужбовців поблизу села Лопаскине Новоайдарського району.

Як відомо, учасники Тристоронньої контактної групи у Мінську домовилися про припинення вогню на Донбасі з 00:00 24 грудня. У штабі АТО досить скептично відреагували на цю ініціативу, зазначивши, що бойовики навряд чи будуть дотримуватися перемир'я.

Нагадаємо, в період з 18 по 23 грудня під час боїв в районі Світлодарської дуги тривали запеклі бої, в яких загинули 9 українських військовослужбовців, зазнали поранень – 35, отримали контузію – 17, різні травми – 11. Таку інформацію озвучив командир 1 батальйону 54 бригади з позивним «Купол», що перебуває безпосередньо біля Світлодарська. Відповідне відео оприлюднив прес-центр штабу АТО. Комбат також підтвердив загибель військового, який вважався полоненим.


У результаті боїв поблизу Світлодарська противник отримав десятки убитих та поранених, а селище Новолуганське перейшло під контроль Збройних сил України.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив комбат підрозділу батальйону «Донбас-Україна» В`ячеслав Власенко.

«Ну здрастуй, Світлодарська дуга. Сьогодні батальйоном «Донбас Україна» успішно проведена зухвала операція зі взяття під контроль міста Новолуганське. Одразу. Без втрат. Привіт, сепари», - написав він.

А в ефірі 112 каналу Власенко розповів, що українські військові взяли панівні висоти й зайшли до населеного пункту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
корінний лучанин Показати IP 24 Грудня 2016 13:38
Що ж такі нетерплячі нацбати.
51 омбр Показати IP 24 Грудня 2016 14:26
Коли ми вже нарешті навчимось військовій справі ,гроші на ато ідуть (списують) вагонами а результат так собі .Мабуть скоро там пахне котлом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus