USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У ЗСУ розповіли про бої на Донбасі: росіянам не вдаються штурми

6 Квітня 2023 15:02
Російські окупаційні війська на сході України застрягли на декількох напрямках і виснажують свої сили. Армія РФ не може досягнути жодної стратегічної мети.

Про це розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону, передає ТСН.

«Якщо говорити про стратегічні наступальні операції, то тим паче. Вони зав’язли на декількох напрямках і намагаються штурмувати, але безрезультатно», – наголосив Череватий.

Він підтвердив заяви британських експертів про те, що протягом останніх місяців російським окупаційним військам не вдалося жодного оперативно-тактичного досягнення. Щобільше, армія РФ сточує свої сили, знекровлює свої війська і загалом знижує власний бойовий потенціал, додав Череватий.

«Зокрема, той же Бахмут фактично 9 місяців вони не можуть взяти. Це один із яскравих маркерів «спроможності» генерала Герасимова проводити операції такого рівня», – каже представник ЗСУ.

За його словами, у Москві надалі будуть вигадувати нові «дедлайни» щодо «захоплення» Донецької та Луганської областей та продовжуватимуть намагання «окупувати» Донбас. Втім, ЗСУ «вчергове доведуть, що вони можуть ці дати абсолютно нівелювати».

Нагадаємо, аналітики ISW наголошують, що в Бахмуті на Донеччині продовжуються важкі бої. Нещодавно російські підрозділи повітрянодесантних військ навколо міста, ймовірно, отримали термобаричні ракетні системи ТОС-1.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus