USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Резніков назвав дату обміну полоненими на Донбасі

15 Квітня 2020 21:03
У найближчі четвер та п’ятницю, 16 і 17 квітня, на Донбасі в двох місцях має відбутися обмін утримуваними особами. Через поширення нового коронавірусу COVID-19 звільнені українці 14 днів перебуватимуть у місцях обсервації.

Про це повідомив віцепрем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, представник України в політичній підгрупі ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі Олексій Резніков, пише «Інтерфакс-Україна».

«У нас є сьогодні більш чітка впевненість, що це відбудеться до Великодня, протягом двох наступних робочих днів – четверга та п’ятниці. Ми дмухаємо на воду і сподіваємося, що він (обмін) відбудеться до Великодніх свят, у ці робочі дні. Ми намагаємося максимально прискоритися, зробити те, що залежить від нас, і будемо готові», – сказав Резніков.

Він зазначив, що підстави для стриманого оптимізму дає заява спецпредставника глави ОБСЄ в ТКГ Гайді Грау про те, що всі сторони цього процесу дали їй підтвердження, що основні базові моменти, про які домовилися на останньому засіданні ТКГ, були досягнуті.

«Передова група працює там уже два дні, зокрема, мій заступник. Він особисто перевірив місця обсервації, куди наших громадян повезуть після обміну на 14 днів. Там вони будуть забезпечені доглядом, медичним контролем, харчуванням, одягом і засобами зв’язку для спілкування з рідними та близькими хоча б через відеозв’язок», – розповів Резніков.

Найімовірніше, обмін утримуваними особами відбудеться у двох місцях, бо навіть між «ДНР» та «ЛНР» – двома непідконтрольними сьогодні українській владі тимчасово окупованими територіями Луганської та Донецької областей – також є внутрішній кордон через пандемію коронавірусу.

«Тому це буде у двох точках. Наразі логістично це визначається, узгоджується», – зазначив Резніков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus