USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Резонансна кримінальна справа на Волині розвалюється?

7 Листопада 2008 14:09
24 жовтня засуджені по «справі Ганни Воробей» Ігор Зеленяк та Віталій Репецький звільнені за рішенням Апеляційного суду. Про це під час прес-конференції 7 листопада розповів заступник голови Волинської правозахисної групи Микола Нікітюк, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Нікітюка, лінія захисту цих двох хлопців була стратегічно неправильною, оскільки ґрунтувалася на спробі знайти алібі. Але алібі прокуратура і міліція «розвалила». Як стверджує Микола Нікітюк, власне доказів причетності Ігора Зеленяка та Віталія Репецького до злочинів, які їм інкримінували немає. І рішення суду на думку заступника голови Волинської правозахисної групи ставить під сумнів вину третьої обвинуваченої – Ганни Воробей, яка й досі перебуває у місцях позбавлення волі.
 
Ігор Зеленяк та Віталій Репецький розповіли, що вони просиділи за гратами півтора роки саме через свавілля з боку правоохоронців. За словами хлопців, вони «вже третя пара упізнаних» по справі. Вони не виключають, що буде і четверта пара. Двоє звільнених закликали громадян знати свої права і захищати їх. Також Ігор Зеленяк та Віталій Репецький подякували за допомогу з боку Волинської правозахисної групи й особисто Миколи Нікітюка.
 
Довідково:
 
Громадянам Воробей, Зеленяку та Репецькому інкримінували декілька розбійних нападів та пограбування квартири. Ігора Зеленяка та Віталія Репецького засудили на 7 років позбавлення волі, а Ганну Воробей – на п’ять років. Ця справа широко висвітлювалась у волинських, а також загальнодержавних ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 9 Листопада 2008 09:26
Хто понесе відповідальність за завідомі неправомріні рішення і дії, що спричиняють тяжкі наслідки? Коли за внутрішні переконання суду суд буде відповідати у повному обсязі перед суспільством?
Артюшенко Г.О. м. Ковель. Показати IP 9 Листопада 2008 15:34
ДЛЯ ВСІХ: Поки-що ніхто! Міліція - прокуратура - суд: це кругова порука, замкнуте коло! Розірвати це коло можемо і повинні, на жаль, поки-що тільки ми самі. Хлопці на волі і це головне! Нас більшає! І Аня Воробей також буде звільнена! Саме головне не треба зупинятися! І як би не впиралися наші прокурори незаконними відписками -відтягуючи час, накопичуючи проти себе цим самим ще більше доказів своєї некомпетентності, бездіяльності: за незаконні обвинувачення, арешти, засудження - відповідати будуть! У "Ковельській правді" за 18 серпня цього року, розміщена стаття О.Нагорного "Невинного ковельчанина міліція зробила вбивцею". Перед тим, як повідомити Вас, як покарали винних, я раджу почитати статтю, щоб Ви знали, в якій "правовій " державі ми живемо. 24.06.2008року Ухвалою Верховного Суду України затверджено виправдувальний вирок, яким апеляційний суд Одеської області виправдав Артюшенка О.В. Це за предявленим обвинуваченням п.п.6,9,ч.2 ст.115 та ч.4 ст.187КК України, які "тягли" на довічне увязнення і був засуджений на 13років позбавлення волі! У вироку, в Окремій Ухвалі чорним по білому написано; "...нанесено тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості; слід пальця руки Артюшенка сфальсивікований; органи дізнання та досудового слідства Волинської та Одеської областей грубо порушили..., не виконали... незаконно...і т. д. Більше того, в матеріалах справи немає жодного процесуального документа, який би давав підстави для обгрунтованих підозр Артюшенка у скоєнні злочинів". Досить? Вистачить доказів притягнути винних за скоєні злочини не лише проти особи, а проти правосуддя? ТАК! Але реакція прокуратури на окрему Ухвалу така:" ...05.09.2008р. обговорено на оперативній нараді..., до дисциплінарної відповідальності винних притягнути немає можливості бо сплинули строки..., прийнято рішення обмежитись позбавленням зазначених осіб преміальної винагороди 100% за вересень 2008року". Чи мають право сплинути строки за заподіяні кримінальні злочини злочинноим угрупуванням більше десятка посадових осіб? Якщо ж наші шановні прокурори вважають, що до криміналу притягнути не можна, бо для них закони не писані, а притягнути до дисциплінарної відповідальності уже сплинули строки, то за що тоді позбавили зазначених осіб 100% преміальної винагороди? Після такої "бурхливої" реакції на Окрему Ухвалу, що служить, свого роду, заявою про вчинені злочини, можемо бути впевнені, "беспрєдєл" в правоооронних органах, безнаказано процвітатиме. Як жити далі?
Анонім Показати IP 9 Листопада 2008 18:46
Типовий приклад як дурить суд і влада народ.. До суду був поданий цивільний позов (скарга) (у порядку ст 248 ЦПК старого). Суди першої і другої інстанції не задовільнили позов. Ці рішення були оскарженні в порядку старого ЦПК до Верховного суду.. Цивільна справа, (наголошую, цивільна справа - як написано в ухвалах першої і другої інстанції), лежала рік у верховному суді..... Тут реформа.....вводять адміністративно-процесульний кодекс.. Чиновник у Верховному суді прочитав його адм прц кодекс.... З переляку доходить висновку що то адміністративна справа, і передає цивільну справу своїм листом до вищого адміністративного суду... Той, не маючи на це повноваження, каже що то адміністративна справа, починає її розгдядати її в порядку адм проц кодексу....... Питання - а де ж рішення касаційної інстанції по цивільній справі... Правильно - немає...... За те є по адміністративній......а де адміністративний позов... немає... А що судили, розглядали...??...а біс його знає.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus