USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

РФ втратила в Україні 90% армії, зібраної перед вторгненням, – американська розвідка

13 Грудня 2023 12:14
Росія втратила на війні в Україні вже 315 тисяч вбитими і пораненими. Це становить майже 90% особового складу, який мала РФ на момент початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело, знайоме з даними розвідки США.

Зазначається, що втрати Москви в особовому складі та бронетехніці на війні в Україні відкинули російську військову модернізацію на 18 років назад. При цьому російська влада заявляє, що західні оцінки кількості російських загиблих у війні є значно перебільшеними та майже завжди недооцінюють українські втрати, які нібито є «величезними».

При цьому джерело повідомило, що масштабні втрати самої РФ є причиною того, що Росія була змушена послабити стандарти набору та призвати засуджених і вікових цивільних осіб для дислокації в Україні, аби «вжити надзвичайних заходів для підтримки своєї здатності до боротьби».

«Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року з 360 тисячами військовослужбовців. З того часу 315 тисяч російських військових, або близько 87% від загальної кількості, з якою вони почали війну, були вбиті або поранені», – говориться у статті.

Авіація ЗСУ у вівторок, 12 грудня, потужно вдарила по російських окупантах. Зокрема, підрозділи ракетних військ завдали ураження по пункту управління загарбників, двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та одному складу боєприпасів противника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus