USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Рятувальники заспокоюють: радіаційний фон у Києві – в нормі

6 Червня 2018 18:31
Радіаційний фон у місті Київ у середу, як і протягом останніх двох діб, перебуває у межах норми 0,11-0,13 мікрозівертів, в той час як перевищення радіаційного фону для столиці вважається 0,30 мікрозівертів.

Про це повідомив в.о. начальника управління цивільного захисту Головне управління ДСНС України у м. Києві Олег Стоволос.

“У зв’язку з тим, що в останні дві доби в ЗМІ поширюється інформація про те, що в місті Київ перевищений радіаційний фон, ми як представники Головного управління хочемо заспокоїти киян та гостей міста: наразі у місті Київ радіаційний фон перебуває в межах норми”, - сказав він.

Стоволос підкреслив, що підрозділами Головне управління ДСНС України у м. Києві щоденно, чотири рази на добу, проводять заміри радіаційного фону у столиці. “До цього і протягом останніх двох діб на приладах радіаційної розвідки показники були в межах норми — це 0,11-0,13 мікрозівертів. А перевищення радіаційного фону для м.Київ вважається 0,30 мікрозівертів”, - повідомив він.

На підтвердження своїх слів Стоволос продемонстрував на відео, опублікованому на сторінці ГУ ДСНС України у м. Києві, результати замірів радіаційного фону у столиці, зроблені трьома дозиметрами різних виробників. Усі вони показали результат 0,11-0,14 мікрозівертів.

Як повідомлялося, за даними ДСНС, 5 червня о 10:10 у Чорнобильській зоні сталося займання сухої трави з подальшим поширенням пожежі у лісовий масив на площі близько 12 га.

Керівник ДСНС Микола Чечоткін повідомив під час засідання уряду в середу, що ситуацію вдалося утримати контрольованою, призупинити розповсюдження відкритого вогню та зменшити площу загоряння з 12 до 3 га. На даний час продовжуються заходи щодо остаточного ліквідування пожежі, відкритого горіння немає, спостерігається тління двох окремих осередків.

Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук заявив, що радіаційний фон за межами Чорнобильської зони відчуження не змінився через пожежу і залишається стабільним, жодних загроз не існує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus