USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Річниця трагедії 2 травня в Одесі. ДЕТАЛІ

2 Травня 2016 22:46
Безпрецедентна кількість правоохоронців, чотирнадцятеро затриманих та двоє заблокованих в аеропорту народних депутатів. 79-річний чоловік помер дорогою до лікарні з діагнозом «інфаркт», ще одну жінку поважного віку забрали з гіпертонічним кризом. А вагітну - з підозрою на передчасні перейми. Такий підсумок сьогоднішнього дня в Одесі.

О 20:00 проукраїнські активісти на вулиці Грецькій провели віче та панахиду за загиблими у 2014 році через заворушення у місті. Під вечір люди, які протягом дня намагалися потрапити на Куликове поле, щоб вшанувати пам'ять загиблих під час трагедії 2 травня 2014, почали розходитися. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

На Куликовому полі на 14:00 була запланована інша акція із вшанування пам’яті загиблих під час масових заворушень у 2014 році, проте вона так і не не відбулася.

Через те, що зранку тут постійно з'являлася інформація про мінування будинку профспілок, люди так і не змогли потрапити на Куликове поле.

Правоохоронці протягом дня патрулювали територію довкола Куликового поля. У радіусі двох кілометрів перекрили дороги. Кордони поліції оточили Будинок профспілок - там шукали вибухівку. Вибухівку зрештою не знайшли. Під вечір з'явилося ще одне повідомлення про мінування. Зазначимо, що неподалік Куликового поля правоохоронці виявили схованку з двома бойовими гранатами. Поки поліція тримала кордони, люди складали квіти та вінки до металодетекторів.
Проросійські активісти почали скандувати «Ганьба» - так вони висловлювали невдоволення, що їх не пропускають на саме Куликове поле. Тут чекали екс-регіоналів, а нині народних депутатів від Опозиційного блоку - Вадима Новинського та Юрія Бойка.

Вони прилетіли до Одеси, але так і не змогли вийти з летовища. Там їх заблокували місцева самооборона, правий сектор та автомайдан. Блокувальники кажуть, що напередодні отримали інформацію, що приїзд депутатів використають для провокацій в Одесі. Посередниками у переговорах активістів і депутатів стали заступник міністра внутрішніх справ і керівник одеської поліції. Вони намагалися переконати або депутатів повернути до Києва, або активістів - пустити представників Опозиційного блоку в Одесу.
Бойко і Новинський погодилися повернутися назад, але за умови, що для них відслужать панахиду за загиблими другого травня просто в аеропорту. Активісти подейкують, що сьогодні до Одеси прилітала і співачка, колишня депутатка-регіоналка Таїсія Повалій. Втім її не бачили, вона так само як і Бойко з Новінським не змогла потрапити до Одеси. Інша інформація з неофіційних джерел - депутати з Опозиційного блоку мали на меті не лише виступити перед своїми прибічниками на Куликовому полі, але й привітати свого колегу Сергія Ківалова з днем народження, який був вчора.

Загалом підсумок сьогоднішнього дня в Одесі - 14 затриманих. П'ятеро намагалися прорватися крізь кордон до Будинку профспілок, двоє мали при собі газові балончики, один – димову шашку. Ще четверо побилися на Соборній площі, поліція затримала всіх для з'ясування обставин, і одного чоловіка затримали за георгіївську стрічку. Три десятки молодиків у спортивних костюмах від стадіону «Спартак» запросили до райвідділу для пояснень. Водночас, 79-річний чоловік помер дорогою до лікарні з діагнозом «інфаркт», іще одну жінку поважного віку забрали з Куликового поля з гіпертонічним кризом. А вагітну - з підозрою на передчасні перейми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Травня 2016 07:55
Так треба було діяти і в Донецьку з Луганском.Тоді і б війни не було.
ХХХ до Анонім Показати IP 3 Травня 2016 10:44
100% правда! Яка прокацапській підлоті як кістка посеред горла!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus