USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Рідні загиблого волинянина Юрія Ролюка просять підтримати петицію щодо надання йому звання Герой України

18 Лютого 2024 17:16
Військовослужбовцю з міста Володимира – 25-річному капітану Юрію Ролюку просять присвоїти звання Героя України (посмертно). Відповідну петицію на сайті президента України зареєструвала мати загиблого Оксана Ролюк.

Юрій Ролюк народився 04. 05. 1997 року у місті Володимирі. Зі школи мріяв пов’язати життя з військовою службою. Він її здійснив, адже після закінчення школи вступив до Львівського ліцею імені Героїв Крут, опісля – до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у місті Львові. У 2018 році був направлений в 14-ту ОМБр на посаду командира кулеметного взводу. У цій бригаді прослужив протягом двох років, а 16.08.2020 р. був переведений у 3-й механізований батальйон 28-ї ОМБр в місто Чорноморськ Одеської області на посаду заступника начальника штабу.

«Юрій був дуже мужній і сильний духом, ніс службу добросовісно і чесно. Під час повномасштабного вторгнення росії на територію України був на захисті держави до останнього дня свого життя. 23.04.2022 року загинув мій син Ролюк Юрій Сергійович від осколкового поранення голови поблизу н.п. Таврійське Херсонської обл. Указом Президента України від 27. 04. 2022 року номер 283 його нагороджено Орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Наша родина, друзі і побратими просимо розглянути петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно)», – йдеться у зверненні його мами.

Підтримати петицію про надання йому почесного звання Героя України (посмертно) можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вольдемар Показати IP 19 Лютого 2024 14:37
Хтось, врешті, мусить сказати цю непопулярну річ. Зараз стало модно просити підтрмиати петицію про присвоєння Героя. Друзі, вони всі Герої. Так давайте вже тоді всім. Абе перестаньте клопотатися на тій підставі, що хлопець сам пішов, був один у батьків, до останнього подиху захищав і т.п. Це ж якесь полішуцтво, чесне слово.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus