USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рішення депутатів-кнопкодавів «захистила» прокуратура Луцька

12 Листопада 2013 18:41
У Луцькому міськрайонному суді триває розгляд справи про скасування рішення міськради, ухваленого за допомогою кнопкодавства.
Чергове засідання відбулося 12 листопада, – повідомив власкор IA ZIK.
У суді оскаржується скандальне голосування у міськраді щодо скасування рішення про надання дозволу підприємцеві на розташування тимчасової споруди (кафе) на підставі подання прокуратури Луцька. Як згодом стало відомо, протягти це рішення вдалося лише за допомогою кнопкодавів.
Із цього приводу депутат міськради Юрій Вега скерував звернення до прокуратури. Він просив перевірити законність прийняття подання прокуратури. «В ході другого пленарного засідання кількість депутатів, які взяли участь у голосуванні з даного питання, перевищила кількість депутатів, присутніх в сесійній залі під час голосування. Ці дії містять ознаки фальшування результатів голосування», – йшлося у зверненні.
Таким чином, у вельми делікатному становищі опинилася прокуратура Луцька. Адже саме її подання кнопкодави у міськраді підтримали всупереч вимогам регламенту та закону України «Про статус депутатів місцевих рад», який чітко визначає, що у депутата є лише один ухвальний голос. Однак у прокуратурі це звернення просто переслали назад до міськради.
Зрештою, Вега оскаржив рішення міськради у суді. Зокрема, під час засідання сьогодні, 12 листопада, головуюча у справі суддя Інна Плахтій та сторони ознайомилися із відеозаписом процедури голосування. Зі слів позивача, на відео чітко видно, що як мінімум один депутат – голова земельної комісії Володимир Никитюк – проголосував за себе і за сусіда, а потім вийняв картку відсутнього обранця громади.
Представниця відповідача – Луцької міськради – висловила жаль, що в Україні немає закону про депутатську етику. Адже це – питання до депутата, а не міської ради.
Слід відзначити і певний курйоз – прокуратура Луцька, завданням якої є нагляд за додержанням закону, у суді виступила третьою особою на боці відповідача, а не позивача. На думку представниці прокуратури, із відео не вбачається, що хтось не проголосував чи проголосував двома картками.
Зрештою, у суді оголосили кількаденну перерву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Службовець Показати IP 12 Листопада 2013 23:56
Вибори почались - тупуватий свободівець проти припалкованого бютівця

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus