USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рівень наркотизації України - найвищий в Європі

3 Липня 2010 12:49
Рівень наркотизації України - найвищий в Європі, вважає голова Державний комітет з питань контролю за обігом наркотиків при Кабінеті Міністрів України генерал-лейтенант СБУ Володимир Тимошенко.

Про це пише Комерсант

«Першочергова задача держкомітету - подолання наркоманії та зниження темпів наркотизації країни. Друга - контроль за легальним обігом наркотичних, фармацевтичних засобів та прекурсорів - речовин, з допомогою яких можна синтезувати наркотики, що мають легальний обіг в Україні», - повідомив Тимошенко.
«В Україні проблема з наркотиками досягла критичної точки. Подальше зволікання може провести до необоротних процесів. Повірте, я не згущую фарби. Наркоманія зростає в геометричній прогресії, крім того, до неї залучаються все молодші люди. За даними МОЗ, від 8% до 26% школярів у віці 13-16 років пробували наркотики хоча б один раз. Дані про кількість споживачів за обсягом нелегального ринку наркотичних речовин різняться: у Мінздоров'я вони одні, у МВС і СБУ - інші, а дані соціологічних опитувань - ще інакші. Точних даних немає! Потрібен єдиний моніторинг. Ми повинні звести розрізнені дані і виробити єдину державну стратегію», сказав Тимошенко.
«За рівнем наркотизації Україна - попереду всієї Європи, темпи такі ж як у Росії. У Білорусії показники нижче. В Україні виробляють наркотики з місцевого рослинної сировини - олійного маку і конопель. Крім того, Україна є транзитною країною на шляху героїну з Афганістану до Європи - через Таджикистан, Казахстан у Росію, звідти через Україну до Європи. За даними МВС, в 2010 році в Україні зростання тяжких злочинів склало 40% у порівнянні з минулим роком, при цьому кожне сьоме злочин скоюється на грунті наркотиків. Є коефіцієнт наркотизації населення, що використовується ВООЗ, так от, якщо ступінь наркотизації населення перевищує 7% - держава перестає існувати. За різними даними, у нас ця цифра коливається від 1,5 до 2%», - сказав голова комітету
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus