USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Різдвяні посилки для бійців на схід везуть волонтери «Серця патріота»

1 Січня 2018 17:35
Волонтери центру «Серце патріота» готуються здійснити першу у 2018 році поїздку в зону АТО, аби доставити військовослужбовцям гуманітарну допомогу.

Представники центру відправляються на схід уже в перший день нового року – 1 січня. Вони вирушають у дебальцівському напрямку.

Серед речей, які доставлять бійцям, – буржуйки, питна вода, термобілизна, солодощі, ліки, взуття, автомобільні запчастини, засоби гігієни, фрукти, листівки від дітей тощо.

Депутат Луцької міської ради від фракції УКРОП, засновник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький розповів, що поїздку планували здійснити дещо пізніше, але дату вирішили перенести через нестачу в багатьох підрозділах водовозок.

«Ми веземо кубові бочки, які можна ставити на сані й передавати таким чином воду», – сказав Сергій Балицький.
Окрім того, волонтери мають встигнути доставити багато адресних посилок ще до Різдва.

Сергій Балицький поділився, що до збору посилок долучилося чимало небайдужих осіб. Це, зокрема, мешканці Ковеля, Ківерцівської територіальної громади, представники дошкільного навчального закладу № 5, училища № 10 у Луцьку та місцеві підприємці.

«Ми також співпрацюємо з фондом «Серце для України» і возимо допомогу з Німеччини. Минулого року ми були в Німеччині приблизно 12 разів. Гуманітарну допомогу розприділяємо, наприклад, по госпіталях. Цього разу німці передали чаї, інвалідні візки, перев’язочні матеріали та ліки», – зазначив Сергій Балицький і додав, що медикаменти потрапляють у різні медичні заклади Волині.

Також у планах волонтерів – найближчим часом пригнати на схід бійцям «Ниву».
Мешканка Луцька Леся Пувшук, своєю чергою, підготувала військовим особливі подарунки – в’язані шкарпетки.

«Я пенсіонерка і от для розваги сиджу й в’яжу шкарпетки, коли дивлюся телевізор (усміхається, – ВН). Хоч якась користь із цього є», – зазначила жінка й додала, що за інтенсивної роботи може зв’язати пару шкарпеток за 2 дні.
Загалом вона зв’язала вже 41 пару шкарпеток для військовослужбовців і зараз зіткнулася з нестачею матеріалів, тож просить небайдужих посприяти клубками бавовняних чи шерстяних ниток, які можна передати майстрині через центр «Серце патріота».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 1 Січня 2018 23:06
Щасливої дороги!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus