USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Різдво та Новий рік: чи будуть в Україні додаткові вихідні

12 Грудня 2023 07:39
Наближаються новорічні та різдвяні свята, на честь яких українці щороку отримують додаткові дні відпочинку. Однак цього року через повномасштабну війну вихідні на Новий рік будуть не у всіх.

Про це пише УНІАН.

У 2024 році українці, як і завжди, відзначатимуть Новий рік 1 січня. А дати Різдва та інших християнських свят будуть перенесені через перехід церкви на новоюліанський календар.

Також через перехід на новий церковний календар зміняться дати офіційних вихідних.

Вихідні на Різдво

Перший вихідний на зимові свята мав настати на честь Різдва. Вихідний на Різдво 25 грудня випадає на понеділок – в цей день українці повинні були відпочивати.

Проте через дію воєнного стану в Україні всі додаткові вихідні та неробочі дні скасовуються. Однак у приватних компаніях роботодавці можуть надати їх на власний розсуд. У такому випадку у працівників буде вихідний на Різдво цього року.

Вихідний на Різдво 7 січня скасовано законопроектом Верховної Ради. Цьогоріч 7 січня припадає на неділю, тож у понеділок вихідного не буде.

Вихідні на Новий рік

Новий рік є одним із офіційних свят, які передбачають додатковий неробочий день. Законом надається вихідний 1 січня 2024 року.

Як і у випадку з Різдвом, вихідний 1 січня 2024 року в Україні залишається на розсуд роботодавця через дію воєнного стану. Прийдешній Новий рік випадає на понеділок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus