USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

РНБО опублікувала карту земель, які незаконно захопила Росія та на які можуть претендувати інші країни

8 Березня 2022 15:39
Японія продовжує вирішувати питання Курильських островів, які перебувають зараз у складі РФ. Прем'єр-міністр Японії Кісіда Фуміо наголошує, що питання Курильських островів ще не вирішене. Проте це не єдині землі, які незаконно приєднала Росія.

Про це пише Центр протидії дезінформації.

Для Токіо вказані острови – предмет давньої суперечки з Москвою. Росія окупувала ці японські землі у 1945 році після Другої світової і утримує під своїм контролем. ЦПД при РНБО України нагадує про ще кілька територій сучасної РФ, що історично були у складі інших держав.

Наприклад Карелія - провінція Фінляндії, частину якої після поразки у Зимовій війні 1939–40 років (Радянсько-фінській війні) Фінляндія передала Радянському Союзу

Калінінград (до 1946 року Кенігсберг) - колишнє місто в Пруссії, взяте радянськими військами під час Другої світової війни. 17 жовтня 1945 року Пруссію приєднали до СРСР.

Нагадаємо, що Радянський Союз як держава припинила своє існування у 1991 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus