USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Роботодавцям збільшать виплати за працевлаштування переселенців

1 Січня 2024 06:43
Кабінет міністрів України (КМУ) збільшив терміни і розміри надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) – зокрема з інвалідністю.

Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду, повідомляє пресслужба Кабміну.

Зазначається, що уряд збільшив загальну тривалість надання компенсації витрат з двох до трьох місяців роботодавцю за працевлаштування ВПО та до 6 місяців – за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю.

«Зміниться і сам розмір компенсацій. Якщо раніше вони виплачувались виходячи із суми 6700 грн на місяць, то відтепер такі компенсації прив’язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня складатиме 7100 грн, а з 1 квітня – 8000 грн», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Кабмін посилив соціальну підтримку громадян на час війни. Кого це стосується

У КМУ уточнили, що якщо роботодавець приймає на роботу ВПО, то наступного року він отримає право на компенсацію до 24 тисяч гривень за таку особу.

«Якщо це буде ВПО з числа осіб з інвалідністю, то такі виплати можуть складати до 48 тисяч гривень на кожного відповідного працівника», – пояснила заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

Читати ще: Кабмін змінив порядок призначення виплат для переселенців: хто не отримає кошти
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus