USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Робототехніка та природознавство: у Луцьку діти військових та переселенців спробували себе в науці. Фото

4 Січня 2024 14:55
В обласному центрі Волині для дітей військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб влаштували наукові майстер-класи: у STEAM-лабораторії Волинського національного університету імені Лесі Українки вони спробували себе у робототехніці та природознавстві.

Організували дійство Волинська обласна Мала академія наук за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Нагадаємо, відкрили освітній простір у найбільшому університеті Волині на початку листопада минулого року. Тут проводять заняття з робототехніки, природознавства, психології, а також на базі STEAM-лабораторії діють юридична студія та школа дебатів.
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» постійно сприяє діяльності лабораторії. Благодійники придбали частину меблів, подарували мікроскопи, мотори та матеріали для створення роботів, а також допомагали розхідниками для дослідів.

Читати ще: Декілька локацій в одному місці: у ВНУ з’явилася нова STEAM-лабораторія. Фото

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода зауважила, що в рамках спільного річного проєкту з Волинською обласною Малою академією наук було запущено кілька подібних лабораторій. У них активно займаються багато дітей.

«Сьогодні в лабораторію запросили діток з незахищених категорій населення та дітей військовослужбовців, аби вони познайомилися зі світом робототехніки: дізналися, як майструвати роботів та як ними керувати. Також вони зануряться у світ природознавства, зокрема дізнаються, як вирощують рослини та поглянуть на них під мікроскопом.

Хочеться вірити, що хтось з дітей вподобає якесь із занять і надалі відвідуватиме гуртки. У час війни особливо важливо розвивати освіту та позашкілля, підтримувати інтереси дітей і докладати максимум зусиль для їхнього розвитку. Діти мають право на якісну освіту, адже саме їм доведеться розвивати Україну», – сказала Катерина Шкльода та пообіцяла, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» і надалі підтримуватиме всебічний розвиток дітей.
Ректор ВНУ Анатолій Цьось своєю чергою акцентував, що сучасне і майбутнє неможливе без технологій та їх розвитку.

«З найменшого віку потрібно залучати наших дітей, школярів до такої діяльності, бо вони – наше майбутнє. Цьогоріч в університеті ми відкриємо нову освітню програму, пов’язану з робототехнікою, що буде логічним продовженням такої діяльності. Що стосується діток, які вимушено переміщені на Волинь, то наш обов’язок – допомогти та дати їм доступ до хорошої освіти», – зазначив Анатолій Цьось.
Читати ще: У Луцьку – чемпіонат області з робо-сумо. Фото

Упродовж заходу діти взяли участь у двох майстер-класах: робототехніка та природознавство. Їм показали, як сконструювати робота, навчили ним керувати та дозволили поборотися у робо-сумо.
Окрім того, діти виготовляли тимчасові мікропрепарати з фруктів та овочів, аби потім через мікроскоп побачити будову клітин.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus