USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Родина, в якій двоє онкохворих, потребує допомоги

16 Грудня 2015 16:16
Терміново потребує допомоги 9-річний Дмитро Матердей з Ковеля. У хлопчика виявили пухлину головного мозку. Волинян просять допомогти родині, в якій окрім маленького хлопчика - онкохвора бабуся.

Наразі найбільшої загрози зазнає зір. На операцію треба понад 30 тисяч євро, ‒ інформує Волинь.Інфо.

Саме стільки коштує видалення пухлини, яке мають зробити в Німеччині. Одне оперативне втручання Дмитрик вже переніс. Воно відбулось у Луцьку. Хлопчику помістили в голову спеціальну трубку, щоб врятувати зір. Друга операція мала бути в Ужгороді, проте лікарі переносили її з дня на день. Згодом зателефонували, призначили консультацію. Хлопчика оглянув закарпатський лікар. Маленькі шанси та великі ризики – таким був висновок медика. Аналізи огляду надіслали в Німеччину. Зараз родина очікує остаточного результату з-за кордону та запрошення на операцію.

Як зазначає сестра хворого хлопчика Яна Матердей, це запрошення можуть надіслати в будь-який день, і як тільки це станеться, відразу потрібно буде їхати. Тож зібрати необхідну суму необхідно якнайшвидше, проте родина не в змозі зробити це самостійно. Частину грошей допомогли зібрати небайдужі ковельчани. Неможливо сказати точно, скільки грошей ще необхідно, бо люди щодня скидають на карточку певні суми. Проте 30 тисяч євро – вартість лише оперативного втручання. І в цю суму не входить вартість обстеження та інші витрати, пов’язані з поїздкою в Німеччину та перебуванням там.

«Від цієї дитини нічого не можна приховати. З перших днів він знає, що в нього. Не подає вигляд, що сильно переживає. Він ще всіх заспокоює, що вилікується і з ним все буде добре. Моментами буває, що в мами запитує, чи він не помре, чи вилікується, – розповідає сестричка Яна.

Варто зазначити, що й зараз Дмитрику щодня доводиться пити таблетки та отримувати уколи. А ще – терпіти сильний біль у голові та животі. Стан хлопчика наразі - важкий.

Підтримують хлопчика не тільки близькі, а й волонтери та студенти Ковельського промислово-економічного коледжу та Ковельського медичного коледжу, які організовують акції на підтримку Дмитрика. Для нього знімали відеоролик, малювали плакати, влаштували концерт.

«Люди як морально, так і фізично підтримують, і, звичайно, він не упускає руки і бореться з цією хворобою, – запевняє Яна Матердей.

Зі слів дівчини, про діагноз дізнались у жовтні. Раптово у школі в Дмитрика почалась рвота. Після обстеження з′ясувалось, що в нього пухлина в головному мозку розміром 4 сантиметри. Лікарі стверджували, що вона вже давно, однак пояснити причину захворювання не змогли. До цього дитина ні на що не скаржилась.

Проте хвороба Дмитрика – не єдина біда в родині. В його сестри, Аліни, проблеми з печінкою, від чого почало вилізати волосся. На лікування пішло багато грошей. Крім того, нещодавно з′ясувалось, що в бабусі – рак крові. Тому будь-яка сума грошової допомоги для цієї родини – важлива.

Усіх небайдужих просять врятувати Дмитра Матердея та допомогти родині справитись із фінансовими труднощами. Перерахувати гроші можна за реквізитами:

Номер картки «Приватбанку»: 5168757296909940 (Матердей Людмила Костянтинівна).

За додатковою інформацією звертатись за:

Людмила Костянтинівна (мама Діми) – 067 124 7105

Яна (сестра Діми) – 063 794 7481
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus