USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Родинам трьох Героїв із волинської громади вручили їхні посмертні ордени

5 Квітня 2024 22:26
Указом Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) було нагороджено п’ять полеглих Героїв із Колодяжненської громади. Вручити частину нагород рідним захисників 5 квітня завітали представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки та місцевої влади.

Про це повідомляють у громаді.

Серед нагороджених – Віктор Петрович Мельник із с. Дроздні. Нагороду вручили сестрі полеглого захисника Людмилі, яка нині є опікункою для двох діток Героя.

Коли розпочалась повномасштабна війна, Віктор, не задумуючись, пішов захищати Україну. Він казав: «Хто, як не я?». І вже у травні 2022 року проходив навчання на полігоні у Житомирі. Наприкінці травня воїна відправили на службу до Дніпра, а потім до селища Дружківка.

На превеликий жаль, 11 липня 2022 року отримали трагічну звістку, що Віктор Мельник загинув 7 липня в бою за Білогорівку Луганської області.
Читати ще: Посмертний орден полеглого Захисника з Маневиччини вручили його сестрі

Відповідним орденом нагороджено захисника Дмитра Анатолійовича Софронова (08.07.1988 – 26.05.2023), який останні роки перед війною проживав у Любитові, але похований на малій Батьківщині у с. Старий Мосир Голобської громади. Герой поліг на полі бою, бо до кінця залишався вірним військовій присязі і народу України. Нагороду вручили дружині захисника Тетяні.
Читати ще: Дружині загиблого на війні волинянина Валерія Зубчика вручили його орден

Також посмертно нагороджений захисник зі Скулина Олександр Володимирович Ющик (01.08.1990 – 04.08.2023). Командир відділення мотопіхотного батальйону, молодший сержант Олександр Ющик загинув 4 серпня в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання на Купʼянському напрямку. Орден «За мужність» ІІІ ступеня передали дружині Героя Ірині. У захисника, який віддав своє життя за незалежність і територіальну цілісність України, залишилося двоє маленьких діток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Філолог Показати IP 6 Квітня 2024 08:00
Орден можна вручити після смерті героя, а не за смерть героя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus