USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Роман «Сто років самотності» очолив рейтинг найкращих книг

27 Вересня 2009 19:06
Роман Габріеля Гарсіа Маркеса «Сто років самотності», виданий у 1967 році, визнаний найбільш значним літературним твором за останні чверть століття. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Рейтинг найбільших книг було складено міжнародним літературним журналом Wasafiri за підсумками опитування 25 сучасних письменників, і приурочений до 25-річчя журналу. До списку опитаних увійшли, зокрема, індійські письменники Індра Сінха і Аміт Чаудхурі, індійська поетеса Суджату Бхатт, письменник з Гани Нії Айквей Паркес, а також британський письменник і сценарист Блейк Моррісон. «Сто років самотності» став єдиним романом, який назвали найбільш значним відразу троє письменників: Бхатті, Паркер і бельгійська письменниця нігерійського походження Чіка Унігве. Всі інші думки різнилися. Друге місце рейтингу розділили «Лоліта» Володимира Набокова, «Мрії мого батька» Барака Обами, «Сатанинські вірші» і «Діти півночі» Салмана Рушді, «Будинок для містера Бісвас» Відіатхара Найпона, «Філософські дослідження» Людвіга Вітгенштейна і 17 інших книг. Нагадаємо, у серпні 2009 року британська газета The Times опублікувала список 60 найкращих книг, опублікованих з 1949 до 2009 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus