USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Романюк надумав «рубати вікно в Європу»

9 Червня 2012 14:23
Початок культурного партнерства Луцька та європейських міст стане стратегічним кроком до залучення іноземних інвестицій на Волині.
Таку думку висловив Луцький міський голова Микола Романюк під час прес-конференції 8 червня.
Угоду про співпрацю Ради Європи з Українською платформою інтеркультурних міст підпишуть під час першого Європейського Форуму інтеркультурних міст. За словами мера, угода спрямована на розвиток культурного партнерства міст України та Європи.
Проте, на думку Романюка, початок інтеркультурної співпраці допоможе знайти іноземних інвесторів, які вкладуть гроші у місцеву економіку. «Таким чином будемо рубати вікно в Європу», - підсумував градоначальник.
Власне Європейський Форум інтеркультурних міст відбудеться у Луцьку 14-17 червня у межах програми «Інтеркультурні міста». Захід відвідають представники Європейської Ради, посли європейських країн, представники міст України та європейських міст-партнерів.
Метою програми, зі слів Романюка, є розвиток ефективного та творчого партнерства між міськими громадами України та Європи та їхня участь у проектних ініціативах. А сама програма є частиною Плану дій Ради Європи для України на 2011-2014 роки.
У межах програми Форуму проведуть прес-конференцію та пленарні засідання, де представники громад усіх міст-учасників обмінюватимуться практиками і методиками різностороннього муніципального розвитку.
Зі слів Романюка, Форум - лише один із заходів, запланованих у межах програми «Інтеркультурні міста». Він додав, що паралельно відбудеться міжнародний студентський фестиваль «На хвилях Світязя» та свято-феєрія «Ніч у Луцькому замку». Окрім того, у новій мистецькій галереї відбудеться виставка робіт художників з Литви та Іспанії «Влада уяви».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Живи українським контекстом! Показати IP 9 Червня 2012 15:15
Може пора вже через двері ходити, як у Європі? Нехай коссаби через вікна лазять.
Гном Показати IP 10 Червня 2012 09:31
Може, ще один "Кромберг побудують... Або Шуберт", кабель йому у вихлопну трубу з такою зарплатнею та умовами роботи!!
Гному до Гном Показати IP 11 Червня 2012 08:27
То не працюй там
Гость Показати IP 10 Червня 2012 13:05
Звикли "рубати вікна", щоб прийшов хтось і вирішив наші питання, аби самим не працювати. Хай краще дадуть можливість працювати своїм людям. Покращать умови для ведення бізнесу.
Небайдужий Показати IP 10 Червня 2012 16:39
Хай міська влада хоч розкаже гостям міста, як їм знайти туалет, якщо вони захочуть прогулятися містом.Бо в центральній частині міста, де перебуває найбільше лучан і приїжджих, справити нужду по суті ніде. Один платний туалет, та й той аж біля входу в парк.Ну,слава Богу, виручає людей Святотроїцький собор і заклади харчування, розташовані в центральній частині міста.Європа починається не з форумів, а з елементарних зручностей для людей.
Лучанка Показати IP 10 Червня 2012 18:39
І ще радимо меру прееглянути пит., яке стосується польського консульства у м.Луцьк,щоб на нього можна було вплинути,а то поляки такі "чесні",а ми такі "хабарники"! Хай покажуть як "чесно" в нас дають візи ТИМ КОМУЇХ ДАВАТИ НЕ МОЖНА, А КОМУ ТРЕБА,КОМУ ПОТРІБНО-ТО НЕМА ЯК, ВІДМОВ 100!!!
Феофан Волиняка Показати IP 10 Червня 2012 19:50
Владна світова спільнота країні місце буферної зони. Вже в Індії, В'єтнамі та т. п. складають побутову техніку. Ми ж без імпортованих мобільних телефонів, комп'ютерів та ін. у середину 20-того сторіччя звалимся відразу...
Погранець Показати IP 11 Червня 2012 07:44
Романюк - не Петро Перший та й Європа вже не та, через вікно фіг пропхнешся!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus