USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Романюк сказав, у скільки обійдеться презентація Луцька в Берліні

1 Березня 2013 16:16
Делегація з Луцької міської ради вирушає в Берлін для презентації обласного центру Волині в найбільшій туристичній біржі.

Про це стало відомо під час прес-конференції за участю Луцького міського голови Миколи Романюка з нагоди презентації міста на одній з найважливіших туристичних подій світового масштабу – Міжнародній туристичній біржі «ITB-2013» у Берліні, що відбудеться 6-10 березня цього року.

ITB - найбільша міжнародна туристична біржа, де представлені міжнародні федерації з туризму, країни, острови, туристичні та транспортні організації, установи, готелі, туристичні оператори, авіалінії…

Торік у виставці взяло участь понад 11 тисяч експонатів з 187 країн світу. Відвідало виставку понад 180 тисяч людей. Україну минулого року представляли лише великі міста та туристичні центри такі як: Київ, Харків, Донецьк, Одеса, Львів, а також Крим та туристичний кластер «Буковинсько-Подільське намисто». Цього року до них долучаться Луцьк і Черкаси. Гаслом обласного центру на виставці є «Lutsk-your honey city».

«Розвиток туризму має бути у стратегії міста – це один з пріоритетних напрямів», - наголосив Луцький міський голова Микола Романюк. Він також додав, що головна мета участі у туристичній біржі – це можливість Луцьку заявити про себе та поліпшити свій імідж на міжнародному туристичному ринку. Адже на його думку нам є що показати туристам.

Лучани планують популяризувати замок Любарта, середньовічні фестивалі, які там відбуваються, пам’ятки архітектури, традиційний український напій - медівку. До речі, двоє медоварів будуть у складі нашої делегації, і продемонструють на сцені секрети медоваріння. Також уже зголосилася до учать в експозиції одна туристична фірма. Відвідувачі луцької експозиції отримають карту, путівник та компакт-диск про місто, окрім цього будуть футболки, чашки, значки з символікою Луцька.

Один квадратний метр експозиції у Берліні коштуватиме 1,5 тисячі євро. Тиждень виставки обходиться у 340 тисяч євро. Фінансування на себе бере Німецька організація з міжнародного співробітництва GIZ. Начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Наталія Бунда каже: «Так, ми самі напросилися на цю виставку. Ми довели GIZу, що Луцьк може бути цікавий відвідувачам, як туристичне місто. І вони погодилися з нами співпрацювати».

Поїздка до Німеччини обійдеться міському бюджету у 3-4 тисячі гривень, - заявив Микола Романюк. Загалом доїзд, перебування у Берліні, виготовлення сувенірної продукції за кошти спонсорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Карлос Показати IP 1 Березня 2013 16:32
Що презентуватимуть? Розбиті дороги, неприбрані вулиці й архітектурний маразм...
Володимир Показати IP 1 Березня 2013 17:35
Туристам з Німеччини буде дуже цікаво побачити в Луцьку пам’ятник гітлерівського соратника С.Бандеру
Павло Показати IP 1 Березня 2013 21:39
Дармоїди до Берліну...:(
уважний Показати IP 2 Березня 2013 09:02
Як що демонструватимуть? Сказано ж "чашки" і футболки. Вам що мало?
був присутній Показати IP 2 Березня 2013 10:22
Наївна Бунда сказала, що дороги - не головне. Головне - аби було що показати. Молодій жінці, яка пересувається в затишному кабінеті по паркету від стола до дверей на високих підборах, можна вибачити таку необережність в висловлюваннях: поживе - набереться розуму. А щодо "є що показати", то під час Євро-2012 було видно, що більше цікавить західних "інтелектуалів": музей ікони чи дешеве українське пиво.
Уго Показати IP 3 Березня 2013 02:51
Я мечтаю, что когда-то пойдет дождь и смоет всю эту ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus