USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Романюк зловив «на гарячому» бухгалтера сільради

31 Жовтня 2008 18:09
За словами начальника контрольно-ревізійного відділу у Рожищенському районі Олександра Романюка, при ревізії касових операцій у Доросинівській сільраді в порушення вимог постанови Правління НБУ, головним бухгалтером допущено нестачу готівки в касі обсягом 81,16 тисячі гривень. Про це він сказав під час засідання колегії райдержадміністрації, - інформує репортер «Волинських Новин».
Результати перевірок свідчать про збільшення порушень фінансово-бюджетної дисципліни, нецільового використання бюджетних коштів, незаконних операцій з майном, - розповів пан Романюк.
За десять місяців 2008 року проведено 15 ревізій фінансово-господарської діяльності на підприємствах та установах району. За їх підсумками порушення виявлено на чотирнадцяти об’єктах. Обсяг виявлених фінансових порушень, які призвели до втрати фінансових та матеріальних ресурсів, становить близько 419 тисяч гривень, що на 237 тисяч більше, аніж торік.
«Значні суми фінансових порушень виявлено при ревізіях фінансово-господарської діяльності Доросинівської сільської ради ( 193, 79 тисяч гривень, в тому числі збитків 164, 60 тисячі)», - розповів пан Романюк.
«При ревізії касових операцій в Доросинівській сільраді (сільський голова Слипець, головний бухгалтер Домбровська) в порушення вимог постанови Правління НБУ головним бухгалтером допущено нестачу готівки в касі на суму 81,2 тисяч гривень», - сказав Олександр Романюк. 
«Зокрема за ревізійний період, не оприбутковано в касу сільської ради 3,68 тисячі гривень готівки, одержаної по чеках із банку. Натомість списано з каси на видаток 47 тисяч гривень готівки, одержаної з банку на виплату заробітної плати, яку не підтверджено відомостями чи іншими документами до видаткових касових ордерів та підписами осіб про одержання цих коштів», - зазначив начальник рожищенського КРУ.
Він додав: «Крім того, ревізією встановлено заниження в обліку вартості активів на суму 24, 75 тисяч. На даний час відшкодовані незаконні видатки на суму 81, 82 тисяч гривень та усунуто інші порушення на суму 24,75 тисячі. Обсяг не усунутих фінансових порушень становить 82,78 тисяч».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus