USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Роми звинувачують волинських вчителів у латентній ксенофобії

5 Травня 2014 16:41
Більшість працівників освіти на Волині мають латентну ксенофобію стосовно дітей ромської національності. Про це повідомила голова громадської організації «Терне рома» Тетяна Логвинюк.

Виступаючи під час засідання круглого столу за участю представників національно-культурних товариств Волині на тему «Наш спільний дім - Україна», що відбувся 5 травня у Луцьку, вона зазначила, що проблеми зі сприйняттям національних меншин існують в Україні протягом усього періоду незалежності. Однією з причин вона назвала те, що жоден вищий навчальний заклад не має програми щодо вивчення етнопсихології, національної психології. З її слів, у результаті опитування працівників освіти, встановили що 90% із них мають латентну ксенофобію стосовно ромських дітей.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт відповів, що його шокувала наведена цифра і він утримався б від таких звинувачень.

«Це дійсно велика та серйозна проблема і якщо вона існує, треба працювати спільно і нам, і ромським організаціям. Потрібно проводити зустрічі із вчителями, де навчаються діти ромської національності, треба працювати у цьому плані, такого не повинно бути», - зазначив голова Волинської облдержадміністрації.

Він закликав спільно вивчати проблему, а управління освіти проводити роботу із вчителями, щоб у майбутньому підстав для таких заяв не існувало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Можна Показати IP 5 Травня 2014 17:39
подумати що при совітах усі цигани працювали на заводах та навчались в університетах. До чого тут 20 років незалежності. Якраз саме цигани завжди були, і лишились, незалежними і від суспільства і від законів і від держави взагалі.
етнолог Показати IP 5 Травня 2014 18:59
Пані Логвинюк. Можу подати етнопсихологічний портрет рома. Вам відкрито чи "латентно". Тільки боюсь,якщо відкрито, тут на сайті, то прихильників цього народу не додасться. Швидше навпаки.
до етнолог до етнолог Показати IP 5 Травня 2014 19:06
йдеться про дітей... і не заперечуйте, що у вчителів упередженене ставлення до цих малюків... тому й виростають непотрібні для українського суспільства люди...
ух ти до до етнолог Показати IP 5 Травня 2014 22:57
Діти - дзеркало батьків! Ви вчитель, викладали щось в них? На маленьке зауваження циганчонку по ділу через півгодини до школи з претензіями приходить як мінімум 10 чоловік і починають звинувачувати всіх підряд в тому що вони погрожували їх дитині та реально погрожують вчителям, завучам, директору що якщо ще раз вони бодай хоч яке зауваження зроблять, то вони їх зустрінуть і далі... І це все не співучою українською, а тим що ви б не хотіли почути. Вже давним давно настав час захищати вчителів від дітей і це абсолютно не смішно і серйозно! Перед тим як щось коментувати спробуйте "шкуру" цього вчителя!!!
оо до до етнолог Показати IP 6 Травня 2014 10:54
вони не позиціонують себе, як українське суспільство, а як окрема нація, а до українців ставляться зверхньо і мають за дурнів. це ж паразити на тілі суспільства. це про дрорслих. діти - не винні, але виростають такими ж.
три Показати IP 5 Травня 2014 19:36
Як заходять цигани в маршрутку - я машинально сильніше тримаю сумку...
Анонім до три Показати IP 5 Травня 2014 20:55
а як при такій владі живеш тебе не трусить
Анонім Показати IP 5 Травня 2014 20:04
діти тут не виноваті циганські діти теж мають право на нормальне до них ставлення,це расизм
НЕЛУЧАНИН Показати IP 5 Травня 2014 21:51
вважаю, що так звана проблема ромів є надуманою, звинувачення вчителів у ксенофобії безпідставне та необгрунтоване. є цілком обєктивні причини, створені штучно саме батьками ромських дітей, зокрема їх почуття власної меншовартості, упереджене ставлення до педагогів, часто небажання займатись вихованням власних дітей. не секрет , що конфлікти між дітьми виникають незалежно від їх національності, однак, коли у ці конфлікти стосуються ромських дітей, проблема відразу гіперболізується, хоча часто причиною цих конфліктів є саме ромські діти. відомі спроби батьків ромів ізолювати своїх дітей від суспільства, створюючи окремі ромські класи, що, вочевидь, не сприяє інтеграції дітей у суспільство. моє побажання ромам - постарайтесь обєктивно оцінювати життя і не шукайте проблем там, де їх немає
Анонім до НЕЛУЧАНИН Показати IP 5 Травня 2014 23:06
Не дивлячись на те що майже абсолютно всі коментарі на сайті ВН під ніком НЕЛУЧАНИН є неадекватними, в даному випадку підпишуся під кожним словом - абсолтно точний і влучний опис проблеми.
НЕЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 6 Травня 2014 13:22
з твоєї точки зору пацієнта ліпін можливо і неадекватні.
луцька до НЕЛУЧАНИН Показати IP 5 Травня 2014 23:46
я так і думала, читаючи інші коментарі під ніком "НЕЛУЧАНИН", що Ви освітянин.)
НЕЛУЧАНИН до луцька Показати IP 6 Травня 2014 13:23
для тебе, невігласа, я ще й інші професії маю
Неадекватна до НЕЛУЧАНИН Показати IP 6 Травня 2014 23:41
О свет маїх очей, то ти!!!!!!!!!!!!!!!!!! Які ще в тебе прохфесії???
88 Показати IP 5 Травня 2014 22:21
Пересаджайте всiх циганських нарко-бариг, "медіумів" з автостанцiї, шоб не смерділо *********, бо в луцьку i так багато смiття.
читач Показати IP 6 Травня 2014 10:27
У ромів етнопсихологія одна, і її втовкмачують дітям в голови з самого малечку - не треба нічого робити, роми - така національність, що жили і будуть жити без роботи і все будуть мати. Ось так і прививається жебрацька психологія. Для всіх народів - одне правило - навчайся - працюй - будеш мати, з чого жити. а в ромів - одиниці тільки ходять до школи і працюють. Бідьшість - неохайні, ледачі жебраки і крадії. РОМИ, ПОЧНІТЬ ЗМІНЮВАТИСЬ САМІ! І буде до вас нормальне відношення! Довгий час жив поряд з ромами і спулкувався з дітьми, тому знаю, що пишу.
VV Показати IP 6 Травня 2014 11:53
Для початку хай помиються самі і своїх дітей помиють, щоб не смерділо від них - це і буде перший крок інтергації, а далі буде видно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus