USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія готується відключитися від глобального інтернету

7 Березня 2022 11:32
У мережі з'явилися урядові інструкції РФ щодо надання повних даних про урядові веб-ресурси та сайти. Деякі експерти припустили, що це може бути ознакою підготовки до запровадження «внутрішнього» закритого інтернет-простору для пересічних росіян.

Про це повідомляє УП з посиланням на «Медузу».

Фактом є уже те, що російська влада розмірковує над такою можливістю. В такому разі будь-які сайти у світі можна буде повністю відключити для пересічних громадян.
Кіберфахівець Саркіс Дарбінян зазначає: варто розуміти, що не можна відключитися від глобального інтернета в одну мить.

«Технічно можна відключити всі точки розмежованої передачі і на цьому все завершиться (і глобального Інтернету в Росії не стане – ред.), але, стосовно економічних чинників, важко уявити, що відключення буде одномоментним. Уся російська економіка зав’язана на глобальну мережу, її відключення – удар значно сильніший, ніж санкції, які зараз запроваджуються і впливають на економіку», - вважає він.
На його думку, ймовірність відключення зараз дорівнює десь 50%, але він не відкидає взагалі такий варіант.

У разі запровадження внутрішнього або «суверенного» інтернету, всі бази даних за доменними іменами копіюються в національній базі даних через національні домени .рф та .ru. Роскомнагляд буде цілком контролювати всю інфраструктуру серверів. Як пише Market Rebellion, тестування такої можливості проводилось у 2019 році.
Нагадаємо, в Росії вже відключили Фейсбук та Твіттер, недоступним став ТikTok та частково YouTube.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus