USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Мінську домовилися про перемир'я на Донбасі з 1 липня

27 Червня 2018 19:19
Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі сьогодні за результатами переговорів у Мінську заявила про підтримку режиму припинення вогню на сході України з 1 липня у зв'язку з початком сезону збирання врожаю.

Про це повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"У зв'язку з початком жнив Тристороння контактна група за участі представників ОРДЛО підтверджує повну відданість сторін конфлікту всеохоплюючому, сталому та безстроковому режиму припинення вогню, починаючи з 1 липня 2018 року за київським часом", – написала вона.

За її словами, гуманітарна підгрупа далі працює над звільненням утримуваних осіб та чекає на конструктивну реакцію Росії щодо українських пропозицій з цього питання. "Ми готові до широкого компромісу задля того, аби люди повернулись додому", – додала Дарка Оліфер.

За словами Оліфер, щоб режим перемир'я запрацював по-справжньому, необхідне виконання безпекового блоку питань з Мінських угод. Йдеться про постійний моніторинг СММ ОБСЄ уздовж неконтрольованої ділянки російсько-українського кордону, про повернення незаконних збройних формувань до лінії розмежування, встановленої Меморандумом від 19 вересня 2014 року, про забезпечення моніторингу і верифікації регіонів поблизу н.п. Кальміуське, Новоазовськ, Саханка, Кумачове, де не повинно бути важкого озброєння і військової техніки, про відвід важкого озброєння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 27 Червня 2018 22:08
В котрий раз вже домовляються про перемир'я!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus