USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Мінську домовилися про безстрокове перемир’я на Донбасі

20 Грудня 2017 17:54
Тристороння контактна група, що сьогодні проводить засідання у Мінську, погодилась про перемир'я, передає кореспондент ТСН.

Як заявив спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік, домовленість не має кінцевої дати, тобто має тривати і після свят.

«Дотримання всеохоплюючого, стійкого та безстрокового режиму припинення вогню з 00:00 23 грудня 2017 року», - сказав Сайдік.

Зазначимо, що проміжну заяву перед журналістами Сайдік зробив після чотирьох годин переговорів. Домовленостей щодо обміну полоненими наразі немає, перемовини тривають.

«Тристороння контактна група підтверджує прагнення провести обмін утримуваними до новорічних та різдвяних свят у відповідності з раніш досягненими домовленостями», - наголосив представник ОБСЄ.

Водночас, чи погодять обмін, Сайдік не прогнозує. Ймовірність про досягнення домовленості спецпредставник оцінює як «від 0 до 100».

Нагадаємо, у Мінську відбувається останнє цього року засідання Тристоронньої контактної групи. Україна розраховує повернути додому 74 своїх полонених, натомість готова передати 306 осіб, яким висунули підозри у злочинах проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus