USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Росія хоче розіграти на сході України «грузинський» сценарій 2008 року. Думка

22 Лютого 2022 08:44
Росія хоче розіграти той самий сценарій, як і проти Грузії у 2008 році – з військовими навчаннями, провокаціями, масовою евакуацією, вторгненням і формалізацією своїх маріонеток.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у понеділок.

«Російське керівництво також посилює риторику про «етнічні чистки» та «геноцид». Це є дуже серйозним звинуваченням і викликає спогади радше фотографій Грозного після входу в нього російських військ. Ці фотографії можна легко знайти в Google», – заявив Цимбалюк.

Він нагадав російській стороні, що жителі Слов’янська, Маріуполя, Краматорська, Костянтинівки, Бахмута, Рубіжного, Сєвєродонецька та багатьох інших населених пунктів Донецької та Луганської областей «раді, що Україна повернулася». «Але цього не можна сказати про ті міста, які досі перебувають під російською окупацією», – додав український посол.

Цимбалюк вказав на те, що Росія намагається «розіграти карту братських поховань» в ОРДЛО у той час, як ні МКЧХ, ні українські гуманітарні місії не мають доступу до цих територій, що створює великий простір для російських маніпуляцій.

У своєму виступі очільник української місії в ОБСЄ також повідомив, що, за даними української розвідки, найближчими днями очікують на нові провокації з боку росіян, у тому числі з нібито використанням БПЛА.

«Росія продовжує діяти відповідно до своїх планів дестабілізації, незважаючи на те, що ці плани розголошували так багато разів», – заявив Цимбалюк.

Український посол також додав, що наразі Росія хоче розіграти той самий сценарій, як і проти Грузії у 2008 році – з військовими навчаннями, провокаціями, масовою евакуацією, потім вторгненням і формалізацією своїх маріонеток.

Читати ще: Завершення війни чи нова ескалація? Як Путін визнав «ЛДНР» та що буде далі на Донбасі

21 лютого Путін оголосив рішення про визнання «ЛДНР». Також він доручив ввести війська на окуповану територію Донецької та Луганської областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
В . Показати IP 22 Лютого 2022 09:04
Если будет война Россия может изчезнуть как страна.1917 февраль
гнилий ботокс до В . Показати IP 22 Лютого 2022 12:21
це розуміють і самі росіяни, але вони раби, які бояться сказати слово супроти царя. А царь веде їх у прірву.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus