USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Росія купує на Тайвані верстати для ВПК в обхід санкцій, – ЗМІ

28 Січня 2024 15:12
Російська військова промисловість отримує сучасні верстати з Тайваню, незважаючи на введені Тайбеєм санкції.

Про це йдеться у спільному розслідуванні The Insider та тайванського видання тайванського The Reporter, передає Укрінформ.

Після вторгнення в Україну 2022 року проти Росії введено безпрецедентну кількість західних санкцій. До багатьох із них приєднався і Тайвань – один із найбільших у світі виробників електроніки та мікрочіпів.

Читати ще: У російській зброї, що використовують в Україні, виявили понад 450 компонентів західного виробництва

Проте, як з’ясувалося, з Тайваню продовжують постачати в Росію верстати для металообробки, які використовуються у військовій промисловості. Незважаючи на те, що місцева адміністрація заборонила такі поставки, верстати продовжують потрапляти до Росії через треті країни, переважно через Туреччину.

Перепродаж приносить виробникам та посередникам високий прибуток, випливає з матеріалів. Так верстат вартістю від 60 до 180 тисяч доларів у посередників у третіх країнах продали російському виробнику крилатих ракет і космічної техніки Корпорація «Комета» в Москві вже за мільйон доларів.

Видання наводить розповідь працівника промислової асоціації Тайваню, який побував на виставці обладнання у континентальному Китаї у 2023 році. На тлі низького через кризу попиту з боку Китаю виставку було заповнено російськими покупцями, готовими купувати верстати на місці та за готівку.

Читати ще: У безпілотниках Shahed виявлено понад пів сотні європейських компонентів, – ЗМІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus