USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Німеччина проігнорує антиросійські санкції США проти європейських компаній

28 Липня 2017 22:31
Глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель заявив, що Берлін не сприймає екстериторіальний характер санкцій США проти РФ, які також зачіпають і європейські компанії, пише Новое время.

Зокрема, Габріель вважає, що санкційна політика не є адекватним інструментом як для просування національних експортних інтересів, так і для розвитку внутрішнього енергетичного сектора.

"Факт залишається фактом, ми в жодному разі не сприйматимемо екстериторіальне застосування санкцій США щодо європейських компаній", - сказано в заяві Габріеля.

Глава німецької дипломатії додав, що про це добре знають президент США Дональд Трамп, Державний департамент і вся адміністрація США.

"Ми не повинні забувати, що мова йде про подолання конфлікту на сході України. Ми всі згодні з тим, що що необхідно чинити політичний тиск на Москву. Це і є причина і фундамент наших європейських санкцій", - заявив дипломат.

За словами Габріеля, якщо керівництво Росії буде рухатися в напрямку реалізації Мінських домовленостей, "ми можемо поступово послаблювати санкції".

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США прийняла законопроект про введення нових санкцій проти Росії, Ірану та Північної Кореї. У випадку з РФ, санкції посилюються за російське втручання в президентські вибори 2016 року і агресію проти України.

Очікується, що нові санкції торкнуться і європейських компаній, які беруть участь в енергетичному проекті Росії Північний потік - 2.

Тоді у МЗС Німеччини заявили, що рішення США про посилення санкцій проти Російської Федерації для досягнення власних економічних цілей є неприпустимим.

Офіційний представник Білого дому Сара Сандерс заявила, що в законопроект щодо розширення санкцій проти цих країн підтримується Білим домом, але в нього можуть бути внесені зміни.

27 липня Сенат США погодив законопроект про нові санкції і готовий відправити його на підпис президенту Дональду Трампу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
остап Показати IP 29 Липня 2017 09:11
Коли санкції бють по інтересах європейських компаній, їм пох*р Україна!!!
скептик Показати IP 29 Липня 2017 15:14
еуропейські санкції для п*рашки - як мертвому припарка. від них їм ні холодно, ні жарко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus