USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Росія має припинити вогонь на сході України, - держсекретар США

9 Липня 2017 15:14
Державний секретар США Рекс Тіллерсон під час спільного виступу з президентом України Петром Порошенком заявив, що мета Штатів – відновити територіальну цілісність України.

При цьому він додав, що від початку кризи на сході й півдні України США виділили понад 600 млн доларів на її врегулювання, передає ТСН.

Тіллерсон наголосив, що першою чергою потрібно забезпечити безпеку на сході для людей незалежно від їхньої національної приналежності.

Також держсеркетар США вважає, що Росія повинна зробити перший крок для подолання цієї кризи, він додав, що неодноразово на цьому наголошував у переговорах із представниками РФ.

А цими кроками мають бути припинення ведення вогню на українській території і виведення важкої зброї для того, щоб на місці могли працювати спостерігачі ОБСЄ.

«Ми розчаровані відсутністю прогресу в Мінському процесі», – сказав також Тіллерсон. І тому, за його словами, в Україні було призначено спецпредставника Департаменту США з України Курта Волкера, який координуватиме подолання кризи з «нормандською четвіркою».

Раніше повідомлялося, що Путін та Трамп провели у Гамбурзі першу зустріч 7 липня. За інформацією ЗМІ, глава США говорив про втручання Кремля в президентські вибори близько 40 хвилин. Іноді розмова загострювалася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 9 Липня 2017 18:18
На чийому сході? На сході росії китайці з японцями, а вогнем може бути знищена тайга.. Особливо помітно що вирішують "великі" дірки без участі кондитер і гбнявого карликів з їх "мєнскімі договорняками"
Всезнайко Показати IP 9 Липня 2017 23:11
А як Порох відзвітується за 600 млн.?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus