USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Росія модернізувала крилаті ракети Х-101, – розвідка

19 Січня 2024 11:41
Російські ракети Х-101 зараз відрізняються від тих, які окупанти використовували у 2022 році.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький у межах дискусійної програми в Давосі, передає Укрінформ.

«Ворог вчиться, вчиться досить швидко. Я вам наведу приклад: крилаті ракети Х-101 – зовсім інші, ніж ті, що застосовували у 2022 році. Це ракета вже з активною системою радіоелектронної боротьби, з активним захистом, тепловими пастками, тощо», – сказав представник ГУР.

Читати ще: Українські безпілотники ускладнюють логістику російських військ: карти боїв ISW

За його словами, Україні потрібно розвивати протиповітряну оборону та оборонно-промисловий комплекс. Водночас він відкинув можливість переходу в «глуху» оборону.

«Ми маємо розвивати все: і протиповітряну оборону, і дбати про захист ВПК, і щоб він давав продукцію, і ми маємо вживати, зокрема, і контрнаступальних заходів для того, щоб не допустити втрат територій. І досвід 2023 року нам це показав», – заявив Скібіцький.

Як повідомлялося, ціллю російських ракетних ударів нині є не енергетичні об’єкти, як минулої зими, а інфраструктурні, насамперед оборонно-промислового комплексу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus