USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Росія може продовжити заборону на поїздки до Туреччини

6 Червня 2021 16:37
Продовження поставок безпілотних літальних засобів в Україну з Туреччини може призвести до того, що влада Росії продовжить заборону на поїздки російських туристів в цю країну.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на The Wall Street Journal.

Як пише видання, президент Туреччини Ердоган сказав українському президенту Володимиру Зеленському під час зустрічі у квітні, що президент Росії Володимир Путін погрожував продовжити заборону на польоти до Туреччини до моменту, поки Туреччина не відмовиться від продажу дронів і підтримки України.

За даними видання, Україна уклала договір на поставку безпілотників Baykar моделі TB2 в січні 2019 року і вже отримала шість повітряних суден.

Більш того, українська компанія стала постачальником двигунів для більш просунутої моделі дрона Baykar, яка здатна підіймати в небо більшу вагу в порівнянні з TB2.

Росія заборонила регулярні та чартерні польоти до Туреччини з 15 квітня до 1 червня. Виняток зробили тільки для 2 щотижневих регулярних рейсів між Стамбулом і Москвою для авіакомпаній кожної зі сторін.

Офіційною причиною таких дій влада Росії назвала «профілактику COVID-19». Під заборону з аналогічною причиною потрапили також рейси в Танзанію, яку Росія відкрила для польотів однією з перших ще влітку 2020 року.

Наприкінці травня оперативний штаб по боротьбі з коронавірусом в Росії продовжив заборону на польоти до Туреччини до 21 червня.

Якщо на момент першої заборони в Туреччині дійсно спостерігався сплеск захворюваності з виявленням 50-60 тис. випадків щодня, то на момент продовження заборони в країні діагностували 8 тис. випадків COVID-19.

З 15 травня дозволила в’їзд українським туристам без ПЛР-тестів. Це могло частково компенсувати втрату російського ринку для турецьких готелів, оскільки підняло привабливість країни для відпочинку серед громадян України.

Проте вже ввечері 31 травня влада Туреччини скасувала подібну пільгу для українців. З 1 червня для вильоту з України до Туреччини знову потрібно пройти ПЛР-тест. В якості альтернативи пасажирам дозволили здавати тест на антиген коронавірусу, пред’являти довідку про вакцинацію або про те, що людина перехворіла на COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пу погрожував... Показати IP 6 Червня 2021 19:02
Де це було сказано? І Зе обіцяв туркам як компенсацію багато багатих українських туристів замість руських злиднів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus