USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія може використати балканський конфлікт для розпалювання війни в центрі Європи, – експерт

2 Серпня 2022 12:28
Балканський конфлікт є чудовим полем для того, щоб Росія використала цю ситуацію з метою розпалювання війни в центрі Європи.

Про це повідомила експерт-балканіст Марія Гелетей в ефірі національного телемарафону, передає УНІАН.

«Це чудове поле для використання цієї ситуації, тому що Росія використовує будь-яке малесеньке заворушення на Балканах: вона використовувала ситуацію в Македонії, яка трапилася кілька місяців тому, вона використовує Косово. Якщо подивитися на західні та українські медіа, у нас є звичайна згадка про ситуацію, а у росіян – заклики про те, що там відкривається ще одна лінія фронту і починається війна. Хоча ми не бачили війни, ми бачили звичайне протистояння, звичайний протест», – сказала Гелетей.

За її словами, ситуація між Сербією та Косово може перерости у воєнний конфлікт, тому косовська сторона після консультації з західними партнерами пішла на поступки. Разом з тим, у разі більш серйозних сутичок в ситуацію втрутиться контингент KFOR, який перебуває у Косово.

«Вони не втручалися у цю ситуацію, яка виникла цими днями, тому що не було підстав. Вони спостерігали за нею. Але якщо буде розвиватися серйозніше, вони будуть втручатися. І це збереже принаймні Косово від такої війни. Але це може бути інша країна на Балканах, це Боснія і Герцеговина, вона теж дуже чутлива до конфліктів, вона дуже розділена», – сказала експерт.

Вона зазначила, що цю ситуацію Росія теж може використати для того, щоб розпалити війну в центрі Європи, і тоді європейцям буде складно одночасно підтримувати Україну і Балкани.

Нагадаємо, частково визнане Косово через загрозу конфлікту відкладе на місяць перехід на національні документи та номерні знаки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
А ось Показати IP 2 Серпня 2022 19:00
Так і придурок Гончаренко теж війська туди відправляти надумав......
1 до А ось Показати IP 2 Серпня 2022 23:30
Цікаво за кого він їх хоче вводити? За сербів, яких всіма правдами і неправдами підтримують москалі чи за косоварів, незалежність яких Україна навіть не визнала?))
1 Показати IP 2 Серпня 2022 23:26
Та я вас прошу, країна не з НАТО в найгіршій ситуації воюватиме з країною не з НАТО. Одну з них підтримує кацапстан, який зараз і частинки своїх проблем видихати не може - які ще там сербські проблеми? Перед іншою є прямі зобов'язання НАТО забезпечити стабільність (перед нами теж багато хто мав зобов'язання, але всі про все забули - так що такий собі факт). Зі сторони все виглядає ніби косовари вирішили скористатися слабкістю кацапів, щоб ще більше послати сербів зі своєї країни, однак натівці навряд чи це дозволять і перші лише помахають в них за спинами кулаками. Серби ж просто проковтнуть образу, бо з москалями дружити - ні на що в глобальному плані не розраховувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus