USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Росія намагається приховати свої значні втрати у війні, – ISW

10 Лютого 2023 11:39
Росія намагається приховати значні втрати техніки у війні в Україні. Після початку повномасштабного вторгнення, за даними Oryx, російські військові втратили 1012 танків в Україні, а ще 546 – захопили ЗСУ. Це майже половина всіх танків, які відправила РФ в Україну.

Цього достатньо, щоб оснастити більш ніж 15 танкових полків або бригад або близько 150 батальйонно-тактичних груп, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначається, президент Росії Володимир Путін провів засідання наглядової ради Агентства стратегічних ініціатив та доручив агентству надати підтримку суб’єктам федерації у розвитку виробництва безпілотних авіаційних комплексів. Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв 9 лютого відвідав танковий завод в Омській області і заявив про необхідність збільшити виробництво різних озброєнь ніби через збільшення західної допомоги Україні.

Читати ще: З початку війни в Україні загинули понад 20 російських генералів, – розвідка Японії

На думку аналітиків, російським військовим необхідно швидко поповнити ці втрати в танках, щоб зберегти здатність вести великомасштабні механізовані маневрові бойові дії напередодні можливого наступу на сході України. Експерти зазначають, що заявою про відповідь на західну допомогу Україну Медведєв, ймовірно, намагався приховати, що необхідність збільшення виробництва пов’язані з суттєвими втратами РФ на фронті.

«Зусилля Кремля щодо поступової підготовки оборонно-промислової бази Росії до затяжної війни, уникаючи при цьому ширшої мобілізації російської економіки, як і раніше, несумісні з масштабами війни, яку російські військові ведуть в Україні, і масштабами втрат російської військової техніки», – зазначають експерти.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 10 лютого загальні втрати серед особового складу росіян сягнули позначки 135 740 осіб.

Водночас, як пише Foreign Policy, російські окупаційні війська готуються до нового наступу на Україну. РФ уже підготувала для майбутнього удару 1800 танків, 3950 бронемашин, 2700 артсистем, 810 РСЗВ, 400 винищувачів і 300 вертольотів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus