USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Росія найближчим часом посилить удари та активізує наступальні операції, – ISW

24 Квітня 2024 22:29
Росія має намір посилити удари по Україні, щоб завдати максимальної шкоди інфраструктурі та матеріально-технічному забезпеченню українських військ до прибуття допомоги від США.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW проаналізували заяви міністра оборони Росії Сергія Шойгу під час виступу на колегії Міноборони 23 квітня, який наголосив на наступальних операціях РФ поблизу Часового Яру, Авдіївки та Донецька та заявив про намір Росії посилити удари по українській логістиці.

«Російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції в найближчі тижні, щоб використати українські матеріальні обмеження напередодні очікуваного прибуття допомоги безпеки США», – йдеться у звіті.

На думку аналітиків, зосередженість Шойгу на наступальних операціях поблизу Часового Яру, на захід від Авдіївки, а також на захід і південний захід від Донецька вказує на те, що російські війська, ймовірно, посилять наступ у цих районах, де російські сили віддають перевагу ширшим наступальним операціям.

Читати ще: Окупанти планують проникнення вглиб українських позицій на Донеччині, – ISW

В ISW також зауважили, що російські війська завдали потужних ударів по об’єктах української транспортної інфраструктури в Дніпропетровській області 19 квітня і можуть мати намір повторити та розширити ці удари в найближчі тижні, щоб перекрити українські наземні лінії зв’язку.

Аналітики вважають, що російське військове командування може сподіватися, що скоординовані зусилля з перекриття обмежать здатність України достатньою мірою розподіляти живу силу і матеріально-технічні засоби на критично важливих ділянках фронту і «затримають покращення можливостей, які надасть українським військам прибуття американської безпекової допомоги».

Як повідомляли, за даними Генштабу України, бойові втрати російських військ станом на 24 квітня сягнули 461 940 осіб, зокрема 880 загарбників минулої доби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus