USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росія несподівано визнала Сенцова і Кольченка громадянами України

24 Березня 2016 14:44
Після того, як Росія засудила Олександра Кольченкв і Олега Сенцова як «громадян РФ», Росія зробила несподівану заяву, визнавши, що вони — громадяни України.

Таке визнання містить звіт російського уповноваженого з прав людини.

"В результаті вжитих за скаргами Сенцова й Кольченка дій уповноваженого (РФ з прав людини - ред.) було усунуто правову невизначеність щодо їхньої громадянської приналежності та визнано їх українське громадянство", - повідомляється в документі.

Олександр Кольченко і Олег Сенцов нині перебувають у російських колоніях як засуджені.

Але несподіване визнання Росією їх українського громадянства може стати першим кроком до того, що РФ передасть їх Україні. Про це каже адвокат Кольченка Світлана Сидоркіна, - інформує 112.ua.



"Справа в тому, що згідно зі статтею 3 Конвенції про передачу засуджених, укладеною між Росією та Україною, одним з критеріїв для направлення громадян Росії й України на їхню батьківщину є те, що вони є громадянами України або Росії. Ось до опублікування доповіді уповноваженого з прав людини Елли Памфілової публічно не визнавався факт того, що Саша Кольченко та Олег Сенцов є громадянами України. І ось це перше публічне висвітлення про те, що влада визнає за ними громадянство України", - заявила вона.

Зазначимо, Сенцов, Кольченко і Афанасьєв засуджені в РФ за сфабрикованим звинуваченням у підготовці терактів у Криму й підпалів офісів партій. Російський суд 25 серпня 2015 року оголосив вирок Сенцову і Кольченку, засудивши їх до 20 й 10 років ув'язнення відповідно. Афанасьєв засуджений до 7 років ув'язнення.

Також у Криму оголошені у розшук Степан Цириль, Ілля Зуйков, Енвер Асанов і Микита Боркін, які, згідно з версією слідства, є фігурантами "справи Сенцова".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus