USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Росія отримує контрабандну зброю з Іраку для війни в Україні, – ЗМІ

12 Квітня 2022 10:57
Росія отримує боєприпаси та військову техніку з Іраку для військових дій в Україні за допомогою іранських мереж із контрабанди зброї.

Про це пише The Guardian з посиланням на інформацію членів іракських бійців, які підтримуються Іраном, і регіональних розвідувальних служб, передає УНІАН.

Повідомляється, що РПГ і протитанкові ракети, а також системи залпового вогню бразильського виробництва були відправлені в Росію з Іраку після невдалої кампанії Москви в Україні у березні.

За словами джерела, яке допомагало організувати транспортування, влада Тегерана також подарувала Москві ракетну систему «Бавар 373» іранського виробництва, схожу на російську С-300.

Використання злочинного світу, який займається торгівлею зброєю, сигналізуватиме про різку зміну російської стратегії, оскільки Москва змушена спиратися на Іран, свого військового союзника в Сирії, після нових санкцій, викликаних вторгненням в Україну.

Читати ще: ЗСУ ліквідували підполковника РФ

РПГ і протитанкові ракети, що перебувають у володінні «Хашд аш-Шаабі», найпотужнішої групи шиїтів, були доставлені в Іран через прикордонний перехід Саламджа 26 березня, де вони були отримані іранськими військовими і доставлені в Росію морем, сказав командир групи, яка контролює переправу.

За словами джерела, 1 квітня «Хашд аль-Шаабі» також розібрала та відправила частинами Ірану дві самохідні реактивні системи залпового вогню Astros II бразильської розробки, відомі в Іраку як ліцензійна версія Sajil-60.

Три вантажні судна, здатні перевозити такі вантажі – два під російським прапором та одне під прапором Ірану, перетнули Каспійське море з іранського порту Бандар-Анзалі до Астрахані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Небайдужа Показати IP 12 Квітня 2022 18:10
Вся підлота світу виходить з тіні! Правду казав Шевченко: -"Борітеся, поборете!" Нехай сам Господь допоможе!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus