USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Росія перекинула в Україну частину нової армії раніше, ніж планувала, – британська розвідка

13 Вересня 2023 18:52
Росія перекинула в Україну частини нової 25-ї загальновійськової армії, які планувала розгорнути тільки з грудня цього року.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії у середу, повідомляє Європейська правда.

«З великою ймовірністю частини нової 25-ї загальновійськової армії Росії вперше перекинуті в Україну. Формування, найімовірніше, зосереджено у Луганській області на північному сході країни», – зазначається в огляді.

Ще в серпні 2023 року в оголошеннях про набір до 25-ї загальновійськової армії йшлося, що вона буде розгорнута в Україні тільки з грудня 2023 року, пишуть британські аналітики.

Читати ще: Британська розвідка: Навколо Москви розмістили нові системи ППО для захисту від дронів

Цілком імовірно, що частини були відправлені в бій раніше терміну тому, що Росія продовжує відчувати надмірне навантаження на фронті, а Україна продовжує контрнаступ на трьох напрямках.

Однак існує також реальна можливість того, що Росія спробує використати частини 25-ї загальновійськової армії для створення резервних сил, які не будуть задіяні у бойових діях та забезпечать командуванню більшу оперативну гнучкість.

Як інформувала британська розвідка раніше, у Росії в шкільну програму додали військові навички та кремлівський погляд на історію України. Президент Росії Володимир Путін у перший день навчання особисто провів відкритий урок із 30 школярами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus