USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Росія погрожує відповісти на висилку своїх дипломатів з України

27 Березня 2018 20:35
Глава Адміністрації Президента України Ігор Райнін провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович. Сторони обговорили шляхи подальшої взаємодії з просування реформ в Україні, а також актуальні питання співпраці в рамках міжнародних організацій.

Посол США подякувала українській стороні за її солідарну реакцію з провідними демократичними країнами світу про видворення російських дипломатів у відповідь на агресивні дії Росії в світі, повідомляє Цензор.Нет.

У той же час, Росія погрожує діями у відповідь на рішення української влади вислати російських дипломатів у зв'язку з отруєнням екс-розвідника Сергія Скрипаля, повідомляє Громадське.

Посольство отримало ноту від МЗС України щодо 13 дипломатів, які працюють у російських диппредставництвах у Києві, Одесі, Львові й Харкові, оголошені персонами нон грата за діяльність, несумісну з дипломатичним статусом.

У посольстві заявили, що «в будь-якому разі недружній крок Києва неминуче ускладнить переведення діалогу між Росією та Україною в конструктивне русло і явно не сприятиме нормалізації відносин між ними».

26 березня Україна, США та країни ЄС оголосили, що висилають російських дипломатів через отруєння Скрипаля в Британії. 15 країн Євросоюзу заявили, що солідарні з Британією. Водночас низка країн ЄС досі не вислали російських дипломатів. У РФ заявили, що вишлють щонайменше 60 дипломатів США.

Раніше прем'єрка Британії Тереза Мей оголосила про видворення з країни 23 російських дипломатів у зв'язку з можливою причетністю Москви до отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВВ Показати IP 28 Березня 2018 10:25
Одне дивує. Війна вже 3 роки, а агенти кремля сиділи чаї ганяли на Україні і от лише зараз за компанію з ЄС і США вирішили їх виперти.
Ау до ВВ Показати IP 28 Березня 2018 12:27
Ботоксний презерватив погрожує "ядєрним пєпєлом" всьому світу, ТОМУ ЦИВІЛІЗОВАНІ КРАЇНИ ВИРІШИЛИ придушити скажену гієну тихенько і плавно ... МНАГАХАДОВАЧКА ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus