USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Про видворення російських дипломатів оголосили вже 27 країн

28 Березня 2018 10:21
27 країн висилають 144 російських працівників розвідки, які видавали себе за дипломатів, через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Про це інформує «Zaxid.net».

«Британія та її союзники стоять пліч-о-пліч у відправленні найбільш сильного сигналу Кремлю: Росія не може безкарно порушувати міжнародні правила», – йдеться у повідомленні МЗС Великої Британії.

Британські дипломати також опублікували карту з позначенням країн, які вирішили вислати російських дипломатів.

Також зазначається, що НАТО вирішило видворити сімох працівників російської дипломатичної місії в Брюсселі, які працювали в штаб-квартирі Альянсу.

Список країн, які висилають російських дипломатів: Албанія, Австралія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Македонія, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Румунія, США, Україна, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція.

Після публікації повідомлення британського МЗС про оголошення персоною нон ґрата одного російського дипломата оголосила Бельгія. Таким чином число країн, які підтримали Британію, зросло до 27.

Нагадаємо, 4 березня Скрипаля та його доньку Юлію знайшли без свідомості в англійському місті Солсбері. Британська влада заявила, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною«Новачок», яка розроблялася в СРСР. Мей звинуватила в причетності до отруєння Росію.

МЗС РФ водночас заявив, що Росія не має стосунку до справи Скрипаля та що отруйні речовини класу «Новачок» не розроблялись на території країни. За версією російської влади, джерелом отрути, якою отруїли Скрипаля, могла стати сама Велика Британія, оскільки західні країни вели розробки «Новачка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
!"№ Показати IP 28 Березня 2018 11:58
Пора в рассєюшькє ГУЛАГ строить, пора ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus