USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Росія поверне викрадених українських сиріт

13 Червня 2014 11:31
Росія поверне викрадених дітей-сиріт назад в Україну, - інформує ТСН.

Про це повідомив генконсул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко. "Ми вже домовилися, що повертатимемо дітей до України. Слідство продовжиться ще години три-чотири, а потім дітей можна буде забрати і повернути до України, що ми і хочемо зробити", - зазначив він.

Москаленко уточнив, що російські правоохоронні органи розслідують факт незаконного переміщення 16-ти українських дітей-сиріт із Сніжного, що на Донеччині, на територію Росії.

На часі, зі слів генконсула, діти перебувають у пансіонаті "Донецький" в Ростовській області РФ. Ситуація перебуває під контролем Генконсульства України в Ростові-на-Дону.

Нагадаємо, 12 червня терористи захопили автобус із 25 дітьми, які їхали зі Сніжного на відпочинок на Дніпропетровщину. Спочатку полонених повезли у напрямку Криму, а потім попрямували на Луганщину, де й перетнули кордон. Надвечір стало відомо, що мати прийомної родини разом із 9 дітьми категорично відмовилася перетинати кордон без дозвільних документів, вийшла з автобуса і намагалася повернутися додому. А двох виховательок Сніжнянського дитбудинку з рештою дітей повезли до Російської Федерації у наметове містечко для біженців у Новошахтинську.

За фактом незаконного затримання українських дітей і примусового переміщення їх через український кордон омбудсмен звернулася до російського колеги і висунула вимогу негайно втрутитися в ситуацію. Аналогічні звернення направили генеральному прокурору РФ, міністра з надзвичайних ситуацій і губернатора Ростовської області. Російський омбудсмен запевнила, що взяла справу під особистий контроль.

Як заявили в прес-службі МЗС України, російська сторона "незаконно дозволила перевезти на територію РФ" 16 викрадених українських сиріт, без відповідних дозвільних документів, а лише за копіями свідоцтв про народження. Тим самим "російська сторона грубо порушила положення угоди між урядом України і урядом Російської Федерації від 16 січня 1997 року, а також узяті на себе міжнародні зобов'язання у сфері забезпечення прав дітей, зокрема статті 11 і 35 Конвенції ООН про права дитини".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ілля Показати IP 13 Червня 2014 11:42
будуть гнити в аду такі люди які так знущаються
гість Показати IP 13 Червня 2014 12:27
А щоб їхніх дітей теж кудись вивезли без їхнього відома, покидьки. Може тоді почнуть думати, а не стєкломой глушити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus