USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія розірвала угоди з Україною щодо базування флоту

31 Березня 2014 16:23
Держдума Росії в односторонньому порядку денонсувала чотири угоди з Україною щодо базування ЧФ РФ у Криму. Про це повідомляє ТСН.

Ініційований Путіним закон "Про припинення дії угод, що стосуються перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України " підтримали 443 депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів. Жоден депутат не проголосував проти.

Як повідомляється, законом припиняється дія російсько-українських угод від 28 травня 1997 року - про параметри розділу Чорноморського флоту, про статус і умови перебування Чорноморського флоту на території України, про взаєморозрахунки, пов'язані з розділом та перебуванням Чорноморського флоту на території України, а також підписаної в Харкові угоди від 21 квітня 2010 року за питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

"У результаті підписання 18 березня 2014 договору між РФ та Республікою Крим про прийняття до РФ Республіки Крим та утворення у складі РФ нових суб'єктів, предмет російсько-українських угод втрачений, зважаючи на фактичне припинення правовідносин оренди РФ об'єктів її Чорноморського флоту на території України", - йдеться у пояснювальній записці. Там же міститься посилання на статті 61 і 62 Віденської конвенції про право міжнародних договорів 1969 року, згідно з якими РФ має право припинити дію відповідних угод.

Глава профільного комітету - у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків із співвітчизниками Леонід Слуцький, представляючи на засіданні позицію комітету, назвав історичним голосування з денонсації російсько-українських угод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Lutsk Показати IP 31 Березня 2014 17:16
Для України мінус знижки на газ, мінус 100 млн дол. за аренду. Догосподарювались.
Анонім до Lutsk Показати IP 31 Березня 2014 18:36
Яке догосподарювалися, що ви людей зомбуєте? Тимошенко чітко говорила що ціна 450 баксів за газ без посередників - це набагато дешевше ніж 250 з посередниками. Треба слухатися свого ідола і не забувати правила нової математики. Отож житти в Україні буде набагато краще без знижок, без аренди та без Криму, про який ви забули. Слава Україні! Героям (?) слава! Банду геть (разом з територіями)! Смерть ворогам (самим собі)!
Lutsk до Анонім Показати IP 31 Березня 2014 20:51
Зомбувати Вас немає сенсу. Вже. Пороблено і затерто. Для мене не є істиною в останній інстанції те, що говорить "з косою". Неупереджений погляд навколо-"все кращчіше і лючщіше". Ще не вмерла Україна..., поки що.
Лучанин Показати IP 31 Березня 2014 20:47
Тимошенко заявила: Украина в ближайшее время вернёт Крым. Скажите ей кто-нибудь, что Крым Украина уже вернула, а вот юго-восток пока ещё нет.
Lutsk до Лучанин Показати IP 31 Березня 2014 20:52
Вважаю що не довго чекати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus